Microsoft .NET Framework 4.6

Microsoft .NET Framework 4.6 4.6

Опис

Мајкрософт. NET Framework 4.6 е моќен и високо компатибилен софтвер кој служи како наместено ажурирање на Microsoft. NET Framework 4, Microsoft. NET Framework 4.5, Microsoft. NET Framework 4.5.1 и Microsoft. NET Framework 4.5.2.

Како корисен софтвер, рамката им обезбедува на програмерите сеопфатен и конзистентен програмски модел за градење апликации кои имаат визуелно зачудувачки кориснички искуства, беспрекорна комуникација низ технолошките платформи и сигурна комуникација со веб-услуги.

Со своите напредни функции и способности, Microsoft. NET Framework стана суштинска алатка за програмерите кои сакаат да креираат висококвалитетни апликации кои непречено работат на различни оперативни системи.

Една од клучните придобивки од користењето на оваа рамка е нејзината компатибилност со различни верзии на оперативните системи на Windows како што се Windows XP SP3, Windows Vista SP1 или понови верзии (вклучувајќи Windows Server), Windows Server 2008 R2 SP1 или понови верзии (вклучувајќи Windows Server Core ), и сите изданија на Windows 7 SP1 или понови верзии.

Покрај тоа, рамката нуди подобрени перформанси преку подобрени механизми за кеширање кои го намалуваат времето за стартување на апликациите, а истовремено обезбедуваат подобри способности за управување со меморијата.

Друга значајна предност на користењето на овој софтвер е неговата способност да поддржува повеќе јазици како што се C#, Visual Basic.NET (VB.NET), F#, IronPython, IronRuby меѓу другите, што им олеснува на програмерите да пишуваат код на нивниот претпочитан јазик без да имаат да научи нови синтакси или програмски парадигми.

Понатаму, пакетот за веб-инсталатер е дизајниран автоматски да детектира кои компоненти се применливи за одредена платформа, со што се намалува времето на преземање, истовремено обезбедувајќи дека само релевантните компоненти се инсталирани на вашиот систем.

Накратко, ако барате доверлив комунален софтвер кој може да ви помогне лесно да креирате висококвалитетни апликации, а истовремено обезбедувајќи подобрени перформанси и компатибилност на различни платформи, тогаш не гледајте подалеку од Microsoft. NET Framework 4.6!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2017-04-05
Датум на додавање 2017-04-05
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Оперативни системи и ажурирања
Верзија 4.6
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 40
Вкупно преземања 38278

Comments: