Realtek PCIe FE Family Controller driver for Windows 10

Realtek PCIe FE Family Controller driver for Windows 10 10.014

Windows / Realtek Semiconductor / 9461 / Целосни спецификации
Опис

Драјверот Realtek PCIe FE Family Controller за Windows 10 е софтверска програма што му овозможува на вашиот компјутер да комуницира со мрежниот адаптер. Овој драјвер е специјално дизајниран за компјутери кои работат на оперативниот систем Windows 10 и е компатибилен со широк опсег на мрежни адаптери.

Ако имате проблеми со вашата мрежна конекција, како што се бавните брзини или наизменичното поврзување, можно е двигателот на мрежниот адаптер да треба да се ажурира. Драјверот Realtek PCIe FE Family Controller може да помогне во решавањето на овие проблеми со обезбедување подобрени перформанси и стабилност.

Клучни карактеристики:

- Подобрени перформанси на мрежата: двигателот Realtek PCIe FE Family Controller обезбедува подобрени перформанси на мрежата преку оптимизирање на стапките на пренос на податоци и намалување на латентноста. Ова резултира со побрзи брзини на преземање и прикачување, понепречен пренос и подобри искуства со онлајн игри.

- Подобрена стабилност: Ажурираниот двигател, исто така, ја подобрува стабилноста на вашата мрежна врска со поправање на грешки и решавање на проблеми со компатибилноста. Ова значи помалку исклучени врски или неочекувани исклучувања додека користите интернет.

- Лесна инсталација: Инсталирањето на драјверот Realtek PCIe FE Family Controller е брзо и лесно. Едноставно преземете ја датотеката од нашата веб-локација, стартувајте ја на вашиот компјутер и следете ги инструкциите за да ја завршите инсталацијата.

Компатибилност:

Драјверот Realtek PCIe FE Family Controller е компатибилен со широк опсег на мрежни адаптери од различни производители, вклучувајќи Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI, Samsung, меѓу другите. Поддржува и 32-битни и 64-битни верзии на оперативниот систем Windows 10.

Системски барања:

За успешно да ја инсталирате оваа софтверска програма на вашиот компјутер, треба да се осигурате дека ги исполнува овие минимални барања:

- Оперативен систем: Microsoft Windows 10 (32-битен или 64-битен)

- Процесор: Intel Pentium III или повисок

- RAM меморија: најмалку 512 MB

- Простор на тврдиот диск: најмалку 50 MB

Заклучок:

Како заклучок, двигателот за семеен контролер Realtek PCIe FE за Windows 10 нуди лесно решение за подобрување на мрежните способности на вашиот компјутер. Неговите клучни карактеристики вклучуваат подобрена стабилност, подобрени перформанси и лесна инсталација. Софтверот е опширно тестиран на различни хардверски конфигурации што го прави високо сигурен. Исто така е компатибилен со најпопуларните марки на компјутери кои работат на Windows платформата. Значи, ако имате какви било проблеми со вмрежувањето, овој софтвер може да биде токму она што ви треба за брзо да се вратите онлајн!

Целосни спецификации
Издавач Realtek Semiconductor
Страница на издавачи https://www.realtek.com/en/
Датум на издавање 2017-04-06
Датум на додавање 2017-04-05
Категорија Возачи
Под категорија Мрежни драјвери
Верзија 10.014
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 60
Вкупно преземања 9461

Comments: