Age of Empires II HD

Age of Empires II HD HD

Windows / Microsoft Game Studios / 4872744 / Целосни спецификации
Опис

Age of Empires II HD е класична игра која е повторно замислена во висока дефиниција од Hidden Path Entertainment, Skybox Labs и Forgotten Empires. Оваа игра е совршена за љубителите на оригиналната Age of Empires II, како и за новите играчи кои бараат извонредно искуство со игри.

Со Age of Empires II HD, можете да ги истражувате сите оригинални кампањи за еден играч од експанзијата на Age of Kings и The Conquerors. Можете да изберете од 18 цивилизации кои опфаќаат повеќе од илјада години историја, секоја со свои уникатни силни и слаби страни. Без разлика дали сакате да играте како Византијците или Монголите, постои цивилизација која ќе одговара на вашиот стил на игра.

Една од најдобрите работи за Age of Empires II HD е неговиот онлајн режим на мултиплеер. Можете да ги предизвикувате другите играчи на Steam во вашата потрага по светска доминација низ вековите. Со толку многу различни цивилизации за избор и толку многу различни стратегии за користење, секоја игра е единствена.

Графиките во Age of Empires II HD се ажурирани за да ги искористат предностите на модерниот хардвер, додека сè уште го задржуваат класичниот изглед и чувство што ја направи оваа игра толку популарна кога првпат беше објавена. Звучните ефекти се исто така ажурирани за да обезбедат извонредно аудио искуство што ќе ве пренесе назад во времето.

Ако барате предизвикувачка стратешка игра со длабока механика на игра и многу можност за репродукција, тогаш Age of Empires II HD дефинитивно вреди да се провери. Со својата комбинација на историска точност и привлечна игра, оваа игра има по нешто за секого.

Карактеристики:

1) Класична механика на игра: обожавателите кои сакаа да играат Age Of Empire 2 ќе бидат среќни да знаат дека сите нивни омилени функции сè уште се присутни во оваа ремастерирана верзија.

2) Ажурирана графика: Графиката е ажурирана без да се изгуби никаков шарм или носталгија.

3) Мултиплеер режим: играјте против други играчи на Steam онлајн.

4) Историска точност: Изберете од 18 цивилизации кои опфаќаат повеќе од илјада години.

5) Извонредно аудио искуство: Ажурираните звучни ефекти обезбедуваат извонредно аудио искуство.

Системски барања:

Минимум:

ОС: Windows Vista/7/8 Pro

Процесор: процесор од 1,2 GHz

Меморија: 1 GB RAM

Графика: Direct X 9 компатибилна видео картичка со минимум 512 MB RAM

DirectX®: 9.0c

Препорачано:

ОС: Windows Vista/7/8 Pro+

Процесор: Intel Core i5-750 @ 2,67 GHz/AMD Phenom II X4 965 @3. 4 GHz

Меморија: 4 GB RAM

Графика: Direct X10+ Способен GPU DirectX®: 10

Преглед

Комбинирајќи ги карактеристиките на хит игрите Dune II и Civilization, оваа стратешка авантура се покажува како една од попредизвикувачките и графички понапредните што сме ги виделе извесно време. Бевме обземени од високо деталната графика на програмата, заснована на изометриски, дводимензионален дизајн, кој претставува свет на средновековно војување во кое практично можете да ја почувствувате тешката акција. Дури и кога ќе се споредат со посовремена графика, војниците и оружјето на играта, програмската средина и особено елементите на интерфејсот ќе ги задоволат играчите. Интерфејсот е лесен за користење и има многу опции, вклучително и одличен систем за контрола. Секоја од 13-те нации вклучени во Age of Empires II има свои стратешки предности во однос на другите, а повеќето единици се составени на стратегија „ro-sham-bo“. Играта вклучува историски сценарија, како и режими за „престрелка“ и опции за повеќе играчи. Изборот на музика на играта додава соодветна напнатост во играта, а во убав допир, воините од различни нации зборуваат на нивните мајчин јазик. Генерално, едвај чекаме повторно да ја вклучиме нашата борбена опрема. Секој љубител на историски акциони игри кој сè уште не го доживеал Age of Empires треба да биде сигурен барем да ја преземе оваа демо верзија.

Целосни спецификации
Издавач Microsoft Game Studios
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/games/
Датум на издавање 2019-06-25
Датум на додавање 2019-06-28
Категорија Игри
Под категорија Игри со стратегија во реално време
Верзија HD
Барања за ОС Windows, Windows 95, Windows 98
Барања Pentium-166, Windows 95/98/NT 4.0 with Service Pack 5, 32MB RAM, 2MB of VRAM
Цена Free to try
Преземања неделно 405
Вкупно преземања 4872744

Comments: