SmartCode ServerX VNC Server ActiveX Control

SmartCode ServerX VNC Server ActiveX Control 1.2.1

Windows / SmartCode Solutions / 193 / Целосни спецификации
Опис

SmartCode ServerX VNC Server ActiveX Control е моќна алатка за развивачи која ви овозможува лесно да ги интегрирате карактеристиките на VNC серверот во вашите веб или десктоп апликации. Овој софтвер е дизајниран да им обезбеди на програмерите едноставен и ефикасен начин да додадат можности за далечински пристап до нивните апликации, што го прави суштинска алатка за секој кој треба да создаде софтвер кој бара далечински пристап.

Со SmartCode ServerX VNC Server ActiveX Control, можете брзо и лесно да креирате сопствени VNC сервери до кои може да се пристапи од каде било во светот. Овој софтвер е имплементиран како ActiveX компонента, што значи дека може лесно да се интегрира во кој било проект користејќи популарни програмски јазици како Visual Basic, C++, Delphi и многу повеќе.

Една од клучните придобивки од користењето на SmartCode ServerX VNC Server ActiveX Control е неговата леснотија на користење. Откако ќе ја додадете контролата во вашиот проект и ќе ја ставите на формулар, можете да ги менувате неговите својства по желба. Ова им олеснува на програмерите од сите нивоа на вештини да создаваат прилагодени VNC сервери без да треба да поминуваат часови за учење сложени техники за програмирање.

Друга придобивка од овој софтвер е неговата флексибилност. SmartCode ServerX VNC Server ActiveX Control поддржува широк опсег на функции, вклучувајќи пренос на датотеки, споделување на таблата со исечоци, далечинско печатење, функционалност за разговор и повеќе. Ова значи дека можете да го прилагодите вашиот сервер според вашите специфични потреби и барања.

Покрај леснотијата на користење и флексибилноста, SmartCode ServerX VNC Server ActiveX Control нуди и одлични перформанси. Софтверот е оптимизиран за брзина и ефикасност, така што дури и големите проекти со повеќе корисници можат да работат непречено без никакво задоцнување или одложување.

Генерално, ако барате моќна алатка за развивачи која ќе ви овозможи лесно да додавате можности за далечински пристап до вашите апликации, тогаш SmartCode ServerX VNC Server Active X Control дефинитивно вреди да се размисли. Со својата леснотија за користење, флексибилност и одлични перформанси, овој софтвер обезбедува се што им е потребно на програмерите кои сакаат сигурни решенија за нивните проекти.

Клучни карактеристики:

1) Лесна интеграција: Контролата е дизајнирана имајќи ја предвид едноставноста, така што нејзиното интегрирање во кој било проект треба да биде едноставно.

2) Приспособливи својства: имате целосна контрола врз тоа како се однесува серверот со менување на својствата како што се бројот на портата или заштитата со лозинка.

3) Пренос на датотеки: безбедно пренесувајте датотеки помеѓу машините на клиентот/серверот.

4) Споделување на таблата со исечоци: копирајте/залепете текст помеѓу машините за клиент/сервер.

5) Далечинско печатење: печатете документи од далечина од клиентската машина на серверскиот печатач.

6) Функционалност на разговор: Комуницирајте со клиентите преку прозорецот за разговор за време на сесијата.

7) Високи перформанси: оптимизираниот код обезбедува брзи времиња на одговор дури и кога ракувате со голем број корисници.

Системски барања:

- Windows 2000/XP/Vista/7/8/10

- Pentium III процесор 500 MHz (или еквивалент)

- 256 MB RAM

- Microsoft Visual Studio. NET (2003 или подоцна)

Заклучок:

SmartCode Sever X-VncServerActive X-Control обезбедува лесно за користење решение за додавање можности за далечински пристап во апликациите на веб/десктоп преку приспособливи својства како заштита на бројот на порта/лозинка, а истовремено нуди оптимизација со високи перформанси, обезбедувајќи брзо време на одговор дури и при ракување со големи броеви на корисниците!

Целосни спецификации
Издавач SmartCode Solutions
Страница на издавачи http://www.s-code.com/
Датум на издавање 2017-04-17
Датум на додавање 2017-04-16
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 1.2.1
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 193

Comments: