HanWJ Chinese Smart Editor

HanWJ Chinese Smart Editor 5.11

Опис

HanWJ Chinese Smart Editor е едукативен софтвер кој обезбедува сеопфатно решение за уредување форматирани текстуални документи на кинески. Овој софтвер е дизајниран да ги задоволи потребите на учениците, наставниците и професионалците на кои им е потребна сигурна алатка за креирање и уредување кинески документи.

Софтверот доаѓа со вграден HanWJ Chinese Input Engine кој им овозможува на корисниците лесно да внесуваат кинески знаци. Моторот поддржува различни методи за внесување, како што се пинин, Star9 и внесување со тон-пињин. Корисниците можат да го изберат својот претпочитан стил на лента со кандидати од изборните опции достапни во софтверот.

Една од уникатните карактеристики на кинескиот паметен уредник HanWJ е неговата способност за читање текст во говор. Оваа функција им овозможува на корисниците да го слушаат текстот што го напишале или уредувале во реално време. Им помага на корисниците да ги подобрат своите вештини за изговор и да научат како течно да зборуваат мандарински.

Друга вредна карактеристика на оваа програма е нејзиниот онлајн речник Zi кој обезбедува примероци за употреба на кинески знаци или зборови за само една кратенка на копче. Корисниците можат да изберат да ја најдат нивната нормална употреба, вообичаени изреки, поговорки или дури и песни кога учат нови зборови или фрази.

За оние кои учат мандарински како втор јазик, кинескиот паметен уредник HanWJ нуди одлична алатка за украсување кинески знаци со PinYin кога учат изговори. Оваа карактеристика им олеснува на учениците да разберат како секој знак треба да се изговара правилно.

Софтверот исто така обезбедува уникатни карактеристики за конверзија помеѓу поедноставен и традиционален кинески, како и помеѓу различни шифрирања. И поедноставените и традиционалните верзии се поддржани од оваа програма што им го олеснува на корисниците на кои им се потребни двете верзии во различно време.

HanWJ кинески паметен уредник е дизајниран како вредна придружна алатка за MS Word што значи дека може да се користи заедно со Microsoft Word беспрекорно без да се појават никакви проблеми со компатибилноста меѓу нив.

Овој образовен софтвер има повеќекратна јазична поддршка за кориснички интерфејс што го прави достапен на глобално ниво, без оглед на вашата локација или јазични преференции. Добро документираното упатство за корисникот гарантира дека ќе започнете брзо без никакви проблеми додека ефикасно ја користите оваа програма.

Со базата на податоци од над 330 илјади зборови вклучена во системот за внесување симболи на оваа програма, можете да бидете сигурни дека ќе ги најдете сите потребни информации потребни кога ефикасно работите на вашите проекти.

Верзијата 5.11 ги поправи проблемите со Windows 8/10 обезбедувајќи беспрекорна интеграција со овие оперативни системи без никакви дефекти при употреба.

In conclusion,HanWJChineseSmartEditorisavaluabletoolforanyonewhorequirestheabilitytoeditformattedtextdocumentsinChinese.TheprogramprovidesuniquefeaturesforconversionbetweensimplifiedandtraditionalChinesemakingitaneasytousecompaniontoolwithMicrosoftWord.TheText-to-SpeechReadoutcapabilityandonlineZidictionarymakeitanefficientlearningtoolforstudentswhowanttobecomefluentinMandarin.ChineselearnerscanalsodecoratecharacterswithPinYintolearnpronunciationseasily.Thesoftwarehasmultipleuserinterfacelanguagesupportmakingiteasilyaccessiblegloballyregardlessofyourlocationorlanguagepreference.Version5.11fixedissueswithWindows8/10ensuringseamlessintegrationwiththeseoperatingsystemswithoutanyglitchesarisingduringuse.HanWJChineseSmartEditoristheperfectsolutionforeveryoneinterestedineditingformattedtextdocumentsinChinese!

Преглед

Наставниците или учениците по кинески јазик ќе го ценат овој целосно опремен текстуален уредувач и неговиот широк опсег на фонтови и опции за форматирање. Аудио функциите за гласно репродукција на кинескиот текст обезбедуваат дополнително збогатување за подлабоки студии.

Кинескиот паметен уредник HanWJ лансира интерфејс сличен на Microsoft Word со лента со мени, лента со алатки за основни функции за управување со датотеки (нов документ, отворен документ, зачувување, печатење, пребарување и слично) и лента со алатки за форматирање. Панелот за уредување може да прикаже линијар и статусна лента, а неговите опции за приказ дозволуваат да се прикажува на повеќе начини. Вклучува цела палета на опции за форматирање и повеќе од 30 кинески фонтови. Овој уредник се покажа многу добро за време на нашите тестови. Познатиот интерфејс го прави прилагодувањето кон оваа апликација релативно лесно. Ни се допадна што алатката му помага на дактилографот при изборот на знаци со контекстуална помош при летот што се појавува заедно со линијата на тип. Карактеристиката за говорење беше особено импресивна. Неговата посебна лента со алатки обезбедува низа функции за репродукција на зборови со различни гласови и со брзина одредена од корисникот за подобро разбирање. Ни се допадна што можеме да ги избереме овие опции со лизгачка лента, слична на контролата на јачината на звукот. Опциите за репродукција и вртење исто така беа доста практични, и ни се допадна што можеме да играме или кинески и западниот јазик одреден од корисникот за да го подобриме учењето.

Пробното ограничување треба да биде соодветно за повеќето корисници да го утврдат нивното задоволство со оваа апликација. Цената може да заплаши многу корисници, но посветените студенти може да ја видат вредноста на карактеристиките на оваа кутија со алатки.

Целосни спецификации
Издавач HanWJ
Страница на издавачи http://www.hanwj.com
Датум на издавање 2017-05-03
Датум на додавање 2017-05-03
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Јазичен софтвер
Верзија 5.11
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 9749

Comments: