Microsoft Translator

Microsoft Translator 1.0

Опис

Преведувач на Microsoft: Вашиот врвен јазичен придружник

Дали сте уморни да се борите да комуницирате со луѓе кои зборуваат различен јазик? Дали сакате да патувате низ светот без да се грижите за јазичните бариери? Не гледајте подалеку од Microsoft Translator, врвниот јазичен придружник кој ви овозможува да преведувате текст или говор, да преведувате разговори, па дури и да преземате јазици за да ги користите офлајн.

Со Microsoft Translator, можете да зборувате или пишувате за да преведувате на повеќе од 60 јазици. Без разлика дали се обидувате да нарачате храна во странска земја или да комуницирате со колега од друг дел на светот, овој софтвер ви го врати грбот. И ако ви требаат преведени разговори во реално време со две или повеќе луѓе, едноставно поврзете ги вашите уреди (не достапни за Windows Phone) и започнете да разговарате.

Но, тоа не е сè - Microsoft Translator исто така ви овозможува да преведувате слики. Едноставно фотографирајте кој било текст и оставете го софтверот да ја направи својата магија. Можете дури и да преземате јазици за да преведувате офлајн за да не морате да се грижите за интернет конекција кога патувате во странство.

Една од најимпресивните карактеристики на Microsoft Translator е неговата способност да ја слушне вашата преведена фраза за вас за да можете да научите како правилно се изговара. Оваа функција е особено корисна ако се обидувате сами да научите нов јазик.

И ако споделувањето е грижа за вас, тогаш бидете сигурни дека и Microsoft Translator ви го врати грбот! Можете да го споделувате вашиот превод со други апликации беспрекорно без никакви проблеми. Плус, прикачувањето на вашите најчести преводи ќе ги зачува за подоцнежна употреба, така што тие се секогаш при рака кога е потребно.

Но, чекајте - има уште! Ако учењето нешто ново секој ден е важно за личен раст и развој, тогаш прикачувањето на Translator на Start ќе помогне да се постигне токму тоа со тоа што ќе ги научите корисниците по еден нов збор или фраза секој ден!

Поддржани јазици

Microsoft Translator поддржува широк спектар на јазици, вклучувајќи африканс, арапски, босански (латински), бугарски кантонски (традиционален), каталонски кинески (поедноставен), кинески (традиционален), хрватски чешки дански холандски англиски естонски фиџиски фиџиски филински фински француски германски грчки хаитски креолски хебрејски Хинди Хмонг Дау Унгарски Индонезиски Италијански Јапонски Кисухи Корејски латвиски Литвански малгашки малајски малтешки норвешки персиски полски португалски Quer'etaro Otomi романски руски српски (кирилица) српски (латиница) словачки словенечки шпански шведски тахитски тајландски турски украински урду виетнамски велшки Јукатек Маја.

Најсовремена технологија

Microsoft Translator се напојува со врвна технологија што ја користи Office Bing Skype Internet Explorer, како и од партнери како Twitter Yelp eBay WeChat и повеќе. Ова значи дека корисниците добиваат пристап не само до врвните можности за преведување, туку и имаат корист од беспрекорната интеграција на различни платформи што ја прави комуникацијата полесна од кога било досега!

Ве молиме имајте предвид: некои функции може да не се достапни на сите јазици.

Заклучок:

Како заклучок, преведувачот на Мајкрософт нуди неспоредливо искуство кога станува збор за преведување текст или говор на преку 60 различни јазици, додека нуди дополнителни функции како што се преводи на разговори во реално време помеѓу повеќе страни заедно со преводи на слики што го прави да се издвојува меѓу другите опции за образовен софтвер достапни денес! Со врвна технологија што го напојува овој софтвер што го користи Office Bing Skype Internet Explorer заедно со партнерства како Twitter Yelp eBay WeChat, меѓу другото, обезбедува беспрекорна интеграција на различни платформи што ја прави комуникацијата полесна од кога било досега! Па зошто да чекаме? Преземете сега и започнете да го истражувате светот без да се грижите за јазичните бариери!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2017-05-22
Датум на додавање 2017-05-21
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Јазичен софтвер
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 50
Вкупно преземања 2332

Comments: