Peppa Pig World for Windows 10

Peppa Pig World for Windows 10

Опис

Peppa Pig World за Windows 10 е забавна и привлечна игра која е совршена за деца од сите возрасти. Оваа игра го прикажува саканиот лик Пепа Прасе, која сака да поминува време со своето семејство, да учи нови работи и да стекнува нови пријатели. Со оваа игра, вашето дете може да ѝ се придружи на Пепа во нејзините авантури и да го истражува светот околу себе.

Една од најдобрите работи за Peppa Pig World за Windows 10 е неговата шармантна графика и анимации. Играта е прекрасно дизајнирана со светли бои и слатки ликови кои ќе го привлечат вниманието на вашето дете од моментот кога ќе почне да игра. Анимациите се мазни и флуидни, што им овозможува на малите деца лесно да се движат низ различните нивоа.

Играта во Peppa Pig World за Windows 10 е едноставна, но доволно предизвикувачка за да ги задржи децата ангажирани. Целта на играта е да се поврзе секоја слика со нејзината соодветна форма за успешно да се завршат сите нивоа. Оваа задача може да изгледа лесна на прв поглед, но станува попредизвикувачки како што напредувате низ секое ниво.

Peppa Pig World за Windows 10, исто така, нуди широк спектар на функции што го прават одличен избор за родители кои бараат едукативни игри кои се и забавни и привлечни. На пример, оваа игра им помага на децата да ги развијат своите когнитивни вештини преку подобрување на нивните способности за задржување на меморијата додека се обидуваат правилно да ги усогласат сликите со формите.

Друга одлична карактеристика на оваа игра е нејзиниот кориснички интерфејс што им олеснува дури и на малите деца да играат самостојно без никаква помош од возрасни или постари браќа и сестри.

Генерално, ако барате забавно едукативно искуство со игри што ќе го забавува вашето дете, а истовремено ќе му помогне да развие основни когнитивни вештини како што се способностите за задржување меморија, тогаш не гледајте подалеку од Peppa Pig World за Windows 10!

Целосни спецификации
Издавач Nextsys
Страница на издавачи http://www.nextsys.it
Датум на издавање 2017-07-07
Датум на додавање 2017-06-01
Категорија Игри
Под категорија Други игри
Верзија
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10, Windows 10 Mobile, Windows Phone 8.1 (ARM, x86, x64)
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 357

Comments: