Oracle Mobile Authenticator for Windows 10

Oracle Mobile Authenticator for Windows 10

Windows / Oracle America / 340 / Целосни спецификации
Опис

Oracle Mobile Authenticator за Windows 10 е безбедносен софтвер кој ви овозможува безбедно да го потврдите вашиот идентитет користејќи го вашиот мобилен уред како фактор за автентикација. Со зголемениот број на онлајн апликации, стана неопходно да се додаде дополнителен слој на безбедност за да се заштитат чувствителните информации. Oracle Mobile Authenticator го обезбедува овој дополнителен слој на безбедност со генерирање на еднократни лозинки за најавување или примање известувања за најавување, што може да се одобри со едноставно допирање.

Апликацијата е дизајнирана да работи беспрекорно со автентикација со корисничко име-лозинка и додава дополнително ниво на заштита од неовластен пристап. Генерира еднократни лозинки дури и кога уредот е офлајн, што го прави удобен и лесен за користење. Функцијата за одобрување заснована на притисни известувања ви овозможува да одобрувате најавувања без да морате рачно да внесувате кодови.

За да се обезбеди максимална заштита, апликацијата доаѓа со функција PIN за апликација која ја штити апликацијата од неовластен пристап. Може да ја поставите апликацијата преку QR-код, URL-адреса за конфигурација или со рачно внесување на клучот. Функцијата за поддршка на повеќе сметки ви овозможува лесно и ефикасно да управувате со повеќе сметки.

Покрај тоа, Oracle Mobile Authenticator исто така генерира OTP за други апликации кои користат еднократна лозинка според стандардот RFC 6238. Ова им олеснува на корисниците кои имаат повеќе сметки на различни платформи.

Со инсталирање на оваа апликација, се согласувате со условите на Договорот за лиценца за краен корисник на http://www.oracle.com/webfolder/technetwork/cloud/documents/eula.html. Важно е корисниците да ги прочитаат овие услови пред да го инсталираат и користат овој софтвер.

Oracle сериозно ја сфаќа приватноста на корисниците и има сеопфатна Политика за приватност која може да се најде на http://www.oracle.com/us/legal/privacy/index.html. Корисниците се охрабруваат да ја прочитаат оваа политика пред да користат производи или услуги на Oracle.

Генерално, Oracle Mobile Authenticator е сигурно и сигурно решение за секој што бара дополнителен слој на заштита при пристап до онлајн апликации. Неговите карактеристики го прават лесен за користење додека обезбедува максимална безбедност од неовластен пристап.

Целосни спецификации
Издавач Oracle America
Страница на издавачи http://oracle.com
Датум на издавање 2017-09-06
Датум на додавање 2017-06-01
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Апартмани за софтвер за безбедност на Интернет
Верзија
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10, Windows 8.1, Windows 10 Mobile, Windows Phone 8.1 (ARM, x86, x64)
Цена Free
Преземања неделно 12
Вкупно преземања 340

Comments: