GPS Bluetooth for Windows 10

GPS Bluetooth for Windows 10

Windows / Just Windows Phone / 746 / Целосни спецификации
Опис

GPS Bluetooth за Windows 10 е моќна апликација дизајнирана да тестира надворешни Bluetooth GPS уреди. Овој софтвер спаѓа во категоријата патувања и е совршен за оние кои сакаат да истражуваат нови места и имаат потреба од точни податоци за локацијата.

Со GPS Bluetooth за Windows 10, можете лесно да пристапите до NMEA речениците, кои обезбедуваат детални информации за вашата локација. Апликацијата исто така располага со карта на локација која ги прикажува вашите моментални координати на географска ширина и должина. Дополнително, функцијата Satellite Sky View ви ги прикажува DOP (разредување на прецизност), HDOP (хоризонтално разредување на прецизност), VDOP (вертикално разредување на прецизност), висина и јачина на сателитски сигнал.

Една од најдобрите работи за оваа апликација е тоа што не го користи внатрешниот GPS систем на вашиот уред. Наместо тоа, тој се поврзува со надворешен Bluetooth GPS уред, кој помага да се зачува енергијата од батеријата, додека сеуште обезбедува точни гео-координати.

Најновата верзија на GPS Bluetooth за Windows 10 вклучува неколку подобрувања и поправени грешки. Во верзијата 1.0.1, корисниците можат да уживаат во фиксен приказ на картата со знак за геолокација врз основа на хемисфера.

Генерално, ако барате лесна за употреба апликација која обезбедува точни податоци за локацијата без да ја троши батеријата на вашиот уред, тогаш GPS Bluetooth за Windows 10 дефинитивно вреди да се провери! Без разлика дали патувате или едноставно истражувате нови области во вашиот роден град, овој софтвер ќе ви помогне секогаш да знаете точно каде сте во секое време.

Клучни карактеристики:

- Тестирајте ги надворешните Bluetooth GPS уреди

- Пристапете до NMEA реченици

- Карта на локација со координати на географска ширина и должина

- Сателитски поглед на небото со DOP, HDOP, VDOP надморска височина и јачина на сателитски сигнал

- Ја зачувува енергијата од батеријата со тоа што не користи внатрешен GPS систем

- Најновата верзија вклучува подобрен приказ на картата

Придобивки:

Точни податоци за локација: со неговата способност да се поврзе со надворешни Bluetooth GPS уреди и да пристапува до речениците NMEA, GPSBluetoothforWindows10 обезбедува точна локација на податоци што можете да ги менувате секогаш и секаде каде што ќе ги измените.

Го зачувува животниот век на батеријата: една од најзначајните придобивки од вклучување на ГПС-блутут за Windows10што не го користи уредот внатрешен ГПССистем. Наместо тоа, тој се поврзува со внатрешен Bluetooth-GPS-уред.

Интерфејс лесен за користење: интерфејсот на овој софтвер е интуитивен и лесна. Дури и ова е првиот пат кога сте користеле GPS-апликација, ќе можете да ги движите карактеристиките со минимална тешкотија.

Подобрен приказ на картата: со подобрена верзија на преглед на карта 1.0.1, можете да уживате во подобро искуство со користење при користење на овој софтвер. Знаците на геолокациите се засноваат на хемисфера, исто така, прават сајт подолезно и ги разбираат вашите податоци за локацијата на прегледот на картата.

Заклучок:

In conclusion,GPSBluetoothforWindows10isanexcellentchoiceforthoselookingforanaccurateandeasy-to-useGPStrackingapp.WithitsabilitytotestexternalBluetoothGPSdevicesaccessNMEAsentences,andprovidelocationdatainaneasy-tounderstandformat,thissoftwareissuretosatisfyyourneeds.Whethertravelingornavigatingnewareasinyourhometown,thisappwillhelpensurethatyoualwaysknowexactlywhereyouareatalltimes.Plus,theabilitytopreserveyourdevice'sbatterylifebynotusingtheinternalGPSSystemmakesitapowerfultoolthatisworthcheckingout!

Целосни спецификации
Издавач Just Windows Phone
Страница на издавачи http://www.just-windows-phone.com/
Датум на издавање 2017-08-21
Датум на додавање 2017-06-01
Категорија Патува
Под категорија Мапи
Верзија
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10 Mobile, Windows Phone 8.1, Windows Phone 8 (ARM)
Цена Free
Преземања неделно 6
Вкупно преземања 746

Comments: