Okta Verify for Windows 10

Okta Verify for Windows 10 1.0.0.6

Опис

Okta Verify за Windows 10 е моќен комунален софтвер кој генерира еднократна лозинка што се користи за најавување во Okta кога е потребна дополнителна потврда. Овој софтвер спаѓа во категоријата Комунални услуги и оперативни системи и е дизајниран да обезбеди дополнителен слој на безбедност на вашата сметка на Okta.

Со зголемениот број на сајбер закани, стана неопходно да ги обезбедите вашите онлајн сметки со силни лозинки и повеќефакторска автентикација. Okta Verify за Windows 10 нуди лесно за користење решение кое обезбедува пристап до вашите чувствителни податоци само овластени корисници.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да генерира единствена лозинка секогаш кога ќе се најавите. Тоа значи дека дури и ако некој успее да ви ја украде лозинката, нема да може да пристапи до вашата сметка без лозинката генерирана од Okta Потврди.

Друга предност на користењето на овој софтвер е неговата компатибилност со различни уреди и платформи. Без разлика дали користите десктоп компјутер, лаптоп или мобилен уред, можете лесно да инсталирате и користите Okta Verify на кој било уред со Windows 10.

Процесот на инсталација за овој софтвер е јасен и не бара никаква техничка експертиза. Откако ќе се инсталира, се што треба да направите е да ја отворите апликацијата и да ги следите упатствата дадени на екранот.

Okta Verify исто така нуди беспрекорна интеграција со други апликации како што се Microsoft Office 365, Salesforce, Google Apps, Box.com, Dropbox Business меѓу другите. Ова значи дека откако сте поставиле автентикација со повеќе фактори користејќи Okta Verify за Windows 10 на една апликација или платформа; автоматски ќе се применува на сите други интегрирани апликации или платформи.

Покрај обезбедувањето подобрени безбедносни карактеристики како што е автентикација со повеќе фактори (MFA), Okta Verify нуди и неколку опции за прилагодување што им овозможува на корисниците да го персонализираат своето искуство според нивните преференции. На пример; корисниците можат да избираат помеѓу различни теми или да ги приспособат поставките за известувања врз основа на нивните потреби.

Севкупно; ако барате лесен за користење, но моќен комунален софтвер кој обезбедува подобрени безбедносни карактеристики како што е MFA, а истовремено обезбедува компатибилност на повеќе уреди/платформи, тогаш не гледајте подалеку од Okta Verify за Windows 10!

Целосни спецификации
Издавач Okta, Inc.
Страница на издавачи http://www.okta.com/what-we-do/multifactor-authentication.html
Датум на издавање 2017-09-05
Датум на додавање 2017-06-01
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Алатки за системот
Верзија 1.0.0.6
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10 Mobile, Windows Phone 8.1 (ARM)
Цена Free
Преземања неделно 34
Вкупно преземања 1942

Comments: