Bitdefender Home Scanner

Bitdefender Home Scanner 1.0

Опис

Bitdefender Home Scanner е моќен безбедносен софтвер кој ви помага да ја одржувате вашата Wi-Fi мрежа безбедна и безбедна. Со оваа бесплатна алатка, можете лесно да ја скенирате вашата мрежа, да мапирате уреди и да ги идентификувате сите потенцијални безбедносни пропусти што може да ги загрозат вашите податоци.

Како што сите знаеме, интернетот стана составен дел од нашите животи. Го користиме за сè, од шопинг до банкарство до дружење со пријателите и семејството. Меѓутоа, со зголемениот број на поврзани уреди во нашите домови, стана поважно од кога било да се осигураме дека нашите мрежи се безбедни.

Ова е местото каде што доаѓа Bitdefender Home Scanner. Овој софтвер е дизајниран да ви помогне да ги идентификувате сите пропусти во вашата мрежа за да можете да преземете чекори за да се заштитите од потенцијални закани.

Една од клучните карактеристики на Bitdefender Home Scanner е неговата способност да скенира слаби лозинки. Многу луѓе користат едноставни или лесни за погодување лозинки за нивните Wi-Fi мрежи или други поврзани уреди, што ги прави ранливи на обиди за хакирање. Со овој софтвер, можете брзо да ги идентификувате сите слаби лозинки на вашата мрежа и да ги промените пред да бидат искористени од сајбер криминалци.

Покрај скенирањето за слаби лозинки, Bitdefender Home Scanner бара и ранливи или слабо шифрирани комуникации на вашата мрежа. Ова вклучува работи како необезбедени HTTP-врски или застарени протоколи за шифрирање што може да ги загрозат вашите податоци.

За да обезбеди максимална безбедност за вашата мрежа, Bitdefender Home Scanner ги поврзува информациите собрани од сите ваши поврзани уреди со онлајн бази на податоци за ранливост. Ова му овозможува да ви обезбеди темелен извештај со детали за сите потенцијални безбедносни ризици на вашата мрежа.

Генерално, ако сакате мир на умот знаејќи дека вашата домашна Wi-Fi мрежа е безбедна и заштитена од потенцијални закани, тогаш Bitdefender Home Scanner дефинитивно вреди да се провери. Лесниот за користење интерфејс и моќните способности за скенирање го прават суштинска алатка за секој што сака да остане безбеден на интернет.

Па зошто да чекаме? Преземете го Bitdefender Home Scanner денес и почнете да се заштитувате од сајбер закани!

Целосни спецификации
Издавач Bitdefender
Страница на издавачи http://www.bitdefender.com
Датум на издавање 2017-06-06
Датум на додавање 2017-06-06
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Апартмани за софтвер за безбедност на Интернет
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 220

Comments: