MySQL ODBC driver (32/64 bit)

MySQL ODBC driver (32/64 bit) 3.1.3

Опис

Devart ODBC Driver за MySQL е решение за поврзување со високи перформанси и богато со карактеристики што им овозможува на програмерите лесен начин за пристап до базите на податоци на MySQL од Windows, Linux и Mac OS X. Овој двигател поддржува и 32-битна и 64-битна работа системи, што го прави разноврсна алатка за програмери кои работат на повеќе платформи.

Една од клучните карактеристики на овој двигател е неговата поддршка за стандардни ODBC API функции и типови на податоци. Ова значи дека апликациите за бази на податоци изградени со користење на ова решение можат да комуницираат со MySQL базите на податоци брзо, лесно и ефикасно. Имплементацијата на овие функции од страна на возачот осигурува дека вашите апликации ќе бидат сигурни и перформанси.

Друга голема предност на Devart ODBC драјверот за MySQL е неговиот режим за директно поврзување. Со овозможен Директен режим, вашите апликации можат да се поврзат со базите на податоци на MySQL директно преку TCP/IP. Ова ја елиминира потребата од снабдување дополнителен клиентски софтвер со вашата апликација, значително поедноставувајќи го процесот на распоредување.

Покрај режимот за директно поврзување, овој драјвер поддржува и безбедни врски преку SSH протокол, SSL протокол и HTTP тунелирање. Овие безбедносни карактеристики гарантираат дека вашите податоци остануваат безбедни додека се транзитираат помеѓу вашата апликација и серверот на базата на податоци.

Devart ODBC Driver за MySQL, исто така, нуди компатибилност со широк опсег на развојни платформи и средини. Инсталациите на драјверите се достапни за различни оперативни системи, вклучувајќи Windows (и 32-битни и 64-битни), Linux (и 32-битни и 64-битни), Mac OS X (и 32-битни и 64-битни). Оваа флексибилност ви овозможува да ја изберете платформата која најдобро одговара на вашите потреби без да бидете ограничени со проблеми со компатибилноста.

Овој драјвер поддржува неколку верзии на MySQL сервери, вклучувајќи: верзија 6.0.x до верзија 3.x; вградени сервери како што се верзијата 6.x до верзијата 4.x; MariaDB5.x; Microsoft Power BI Desktop; Компатибилност на Microsoft Visual FoxPro; подобрена компатибилност со MS Visual Studio; MS Fox Pro; MapInfo; Libre Office Qlik Delphi и C++Builder MS Access

Конечно, Devart ODBC драјверот за MySQL нуди подобрена компатибилност со популарните развојни алатки како што се Microsoft Visual Studio, MS Fox Pro, MapInfo, Libre Office Qlik Delphi и C++Builder MS Access. Без разлика дали создавате десктоп или веб-базирани апликации или работите на големи претпријатија, оваа моќна алатка ќе ви помогне да завршите повеќе за помалку време, истовремено обезбедувајќи сигурност, ефикасност и безбедност, лесно користење одеднаш!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-07-08
Датум на додавање 2020-07-08
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за бази на податоци
Верзија 3.1.3
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања Only one ODBC Driver for InterBase version can be installed on PC in order to avoid incompatibility
Цена Free to try
Преземања неделно 21
Вкупно преземања 1512

Comments: