Adobe Shockwave Player

Adobe Shockwave Player 12.2.9.199

Windows / Adobe Systems / 702838 / Целосни спецификации
Опис

Adobe Shockwave Player е моќен софтвер за мултимедијална репродукција кој стана веб-стандард за интерактивна содржина. Овој софтвер ви овозможува да гледате и искусувате различни видови мултимедијални содржини, вклучувајќи игри, деловни презентации, забава и реклами од вашиот веб-прелистувач.

Shockwave Player е суштинска алатка за секој кој сака да ужива во целиот опсег на мултимедијални содржини достапни на Интернет. Обезбедува беспрекорно искуство со тоа што ви овозможува да репродуцирате висококвалитетни аудио и видео датотеки без никакви проблеми со задоцнување или баферирање.

Една од клучните карактеристики на Adobe Shockwave Player е неговата способност лесно да се справува со сложени 3D графики и анимации. Ова го прави идеален избор за развивачите на игри кои сакаат да создадат извонредни искуства за играње што може да се играат директно во прелистувачот.

Покрај поддршката за 3D графика, Shockwave Player поддржува и векторска графика и растерска графика. Ова значи дека може да прикажува слики со неверојатна јасност и детали, што го прави совршен за прикажување фотографии со висока резолуција или други визуелни медиуми.

Друга одлична карактеристика на Adobe Shockwave Player е неговата поддршка за јазици за скриптирање како JavaScript и ActionScript. Овие јазици им овозможуваат на програмерите да креираат интерактивни апликации кои динамично реагираат на внесувањето на корисникот. Со оваа способност, можете да уживате во богати медиумски искуства како никогаш досега.

Shockwave Player вклучува и напредни безбедносни карактеристики кои го штитат вашиот компјутер од злонамерен код или вируси вградени во мултимедијални датотеки. Користи технологија за песок, која изолира потенцијално штетен код од вашиот систем за да не може да предизвика никаква штета.

Генерално, Adobe Shockwave Player е суштинска алатка доколку сакате да уживате во целата богата мултимедијална содржина достапна на Интернет денес. Неговите моќни способности го прават идеален за развивачите на игри, како и за секој кој сака беспрекорно искуство во прелистувањето без никакви проблеми со заостанување или баферирање.

Значи, ако барате сигурен начин за прегледување на интерактивни веб-содржини како игри, деловни презентации, забава и реклами од вашиот веб-прелистувач, тогаш не гледајте подалеку од Adobe Shockwave Player!

Преглед

Adobe's Shockwave Player е бесплатна програма која прикажува мултимедијална содржина создадена со Adobe Director. Shockwave Player е инсталиран на стотици милиони компјутери ширум светот. Со него, можете да прикажувате напредна веб-содржина како што се видео и игри, презентации, рекламирање и интерактивни материјали. Овој бесплатен приклучок е компатибилен со повеќето главни веб-прелистувачи.

Презедовме и инсталиравме Shockwave Player. Волшебникот за инсталација вклучуваше опционално преземање на неповрзана програма, но ние го одбивме, а Shockwave Player се инсталираше нормално. Овој едноставен приклучок е самостоен и не бара поставки или опции, иако можете да видите дали е инсталиран и која верзија од менаџерот за приклучоци на вашиот прелистувач. Но, како да знаете дека воопшто функционира? Adobe го има одговорот со својата алатка за тестирање Adobe Shockwave Player. Кога ќе можете да ја видите анимацијата прикажана во полето на алатката базирана на веб, вашата инсталација е завршена.

Кога нашата инсталација беше завршена, можевме да кликнете на Креирај за да го пробаме Adobe Director; Видете, за да пристапите до изложбата на содржини на режисерот и Shockwave Player; или За, за да дознаете повеќе за Shockwave Player. Кликневме За да ја посетиме страницата за производот на приклучокот, која нуди ЧПП, информации за лиценцирање, поддршка и обука и други информации, вклучително и примероци од содржина создадена од директорот за да се обидеме во нашата инсталација на Shockwave Player.

Прелиставме назад и ја отворивме изложбата на содржини, која понуди многу врски до развивачите на игри и добавувачите на мултимедијални содржини кои користат Director и Shockwave Player. Некои од примероците на содржината што ги гледавме се обидоа да инсталираат алатници и друг непотребен софтвер, затоа внимавајте.

Нема споредба помеѓу користењето на Shockwave Player за прикажување на содржината создадена од директорот и некористењето, бидејќи не можете; како Flash, потребен ви е приклучокот за да ја видите содржината. Патем, Shockwave Player прикажува содржина создадена со Adobe Director, додека Flash Player прикажува содржина создадена со Adobe Flash Professional. Додека содржината е слична, содржината создадена од директорот обично е поинтензивна за перформанси и фокусирана на игри, 3D и онлајн забава, додека Flash е посоодветен за веб-апликации, онлајн рекламирање и анимации.

Целосни спецификации
Издавач Adobe Systems
Страница на издавачи https://www.adobe.com/?sdid=FMHMZG8C
Датум на издавање 2017-06-13
Датум на додавање 2017-06-13
Категорија Прелистувачи
Под категорија Други додатоци и додатоци на прелистувачи
Верзија 12.2.9.199
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања Microsoft Internet Explorer 6.0 - 8.0, Firefox 2.0 - 3.0
Цена Free
Преземања неделно 285
Вкупно преземања 702838

Comments: