SQL Azure ODBC driver (32/64 bit)

SQL Azure ODBC driver (32/64 bit) 3.1.3

Опис

Devart ODBC Driver за SQL Azure е решение за поврзување со високи перформанси и богати карактеристики што им овозможува на апликациите базирани на ODBC да пристапат до базите на податоци на SQL Azure од Windows, и 32-битни и 64-битни. Со целосна поддршка за стандардните ODBC API функции и типови на податоци, нашиот двигател им олеснува на апликациите за вашата база на податоци да комуницираат со SQL Azure на брз, ефикасен и сигурен начин.

Една од клучните карактеристики на нашиот возач е директно поврзување. Оваа функција им овозможува на апликациите на вашата база на податоци да воспостават врска со SQL Azure во директен режим. Со директно поврзување преку TCP/IP без потреба од дополнителен клиентски софтвер, можете да ги подобрите перформансите на вашите апликации, а истовремено да го поедноставите процесот на распоредување.

Нашиот драјвер, исто така, поддржува безбедни врски преку SSH протокол, SSL протокол и HTTP тунелирање. Ова осигурува дека вашите податоци остануваат безбедни и безбедни додека се пренесуваат помеѓу вашата апликација и базата на податоци SQL Azure.

Друга предност на користењето на Devart ODBC Driver за SQL Azure е неговата компатибилност со различни развојни платформи. Нашите инсталации на драјвери се достапни за различни оперативни системи и платформи вклучувајќи го Windows (и 32-битни и 64-битни). Ова значи дека можете да користите било која развојна платформа или околина без никакви ограничувања.

Покрај поддршката на заедничките функции на ODBC интерфејсот, како што се поддршката за типови на податоци ODBC и поддршката за функциите на ODBC API, нашиот драјвер поддржува и протокол IPv6 кој обезбедува компатибилност со модерни мрежи.

Разбираме дека различни десктоп компјутери или веб-апликации може да бараат различни параметри на низата за поврзување кога се поврзуваат со база на податоци SQL Azure. Затоа обезбедуваме поддршка за напредни параметри за низа за поврзување кои ви дозволуваат да ги приспособите поставките за поврзување врз основа на специфични барања.

Нашиот двигател Devart ODBC за SQL Azure е исто така компатибилен со Microsoft Power BI Desktop, како и со Microsoft Visual FoxPro, што го олеснува интегрирањето на овие алатки во вашиот работен тек од кога било досега. Дополнително, ја подобривме компатибилноста со други популарни алатки како што се MapInfo, Libre Office, QlikView/Qlik Sense Delphi и C++Builder MS Access што го олеснува работењето на повеќе платформи беспрекорно од кога било досега.

Севкупно, ако барате решение за поврзување со високи перформанси кое обезбедува способности богати со функции при пристап до базата на податоци на SQL azure, тогаш не гледајте подалеку од моќниот софтвер на Devart, но лесен за употреба!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-07-08
Датум на додавање 2020-07-08
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за бази на податоци
Верзија 3.1.3
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања Only one ODBC Driver for InterBase version can be installed on PC in order to avoid incompatibility
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 29

Comments: