Windows 8.1 Installation Media Creation Tool

Windows 8.1 Installation Media Creation Tool 1.0

Опис

Windows 8.1 Installation Media Creation Tool е корисен софтвер кој им овозможува на корисниците да креираат медиум за инсталација за Windows 8.1 користејќи или USB флеш-драјв или DVD. Оваа алатка е особено корисна за оние кои треба да го инсталираат или повторно да го инсталираат оперативниот систем на нивниот компјутер, но немаат пристап до инсталациониот диск.

Со Windows 8.1 Installation Media Creation Tool, корисниците можат лесно да креираат бутабилен медиум што може да се користи за инсталирање или поправка на нивниот оперативен систем. Алатката е дизајнирана да биде прифатлива за корисникот и лесна за употреба, дури и за оние кои не се запознаени со технологијата.

Една од клучните придобивки од користењето на оваа алатка е тоа што им овозможува на корисниците да креираат медиуми за инсталација без да мора да го преземаат целиот оперативен систем од нула. Ова може да заштеди време и пропусен опсег, особено за оние со побавни интернет конекции.

За да ја користите алатката за создавање медиуми за инсталација на Windows 8.1, се што ви треба е USB флеш-уред со најмалку 4 GB простор за складирање или празно ДВД (DVD-R/RW или DVD+R/RW). Откако ќе го подготвите вашиот медиум, едноставно следете ги овие чекори:

Чекор 1: Преземете ја и стартувајте ја алатката за создавање медиуми за инсталација на Windows 8.1 од веб-локацијата на Microsoft.

Чекор 2: Изберете го вашиот јазик и издание на Windows.

Чекор 3: Изберете дали сакате да креирате бутабилен USB флеш драјв или ДВД.

Чекор 4: Вметнете го вашиот USB флеш драјв или празно ДВД во вашиот компјутер.

Чекор 5: Следете ги упатствата на екранот за да го завршите процесот.

Откако ќе го креирате вашиот медиум за инсталација, можете да го користите за да го инсталирате или поправите вашиот оперативен систем по потреба.

Генерално, ако ви треба лесен начин за креирање медиум за инсталација за Windows 8.1 без да мора да преземате големи датотеки од нула, тогаш алатката за создавање медиуми за инсталација на Windows 8.1 дефинитивно вреди да се размисли. Доволно е едноставно за секој да го користи и може да заштеди време и мака при повторно вклучување и работа на вашиот компјутер за кратко време!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2017-07-06
Датум на додавање 2017-07-09
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Оперативни системи и ажурирања
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 552
Вкупно преземања 108440

Comments: