WD SES driver

WD SES driver

Windows / Western Digital / 1068 / Целосни спецификации
Опис

Ако барате сигурен и ефикасен драјвер за пристап до напредните функции на вашиот погон Western Digital (WD), тогаш двигателот WD SES е одличен избор. Овој драјвер е специјално дизајниран да работи со SCSI Enclosure Services (SES), кој ви овозможува пристап до многу од опционалните функции на вашиот диск.

Двигателот WD SES е различен од другиот софтвер што доаѓа со вашиот WD погон, како што се Virtual CD и WD SmartWare 1.6.X. За да пристапите до овие напредни функции, ќе треба да ги инсталирате и SES драјверот и WD SmartWare. Меѓутоа, ако сакате да го користите вашиот диск само како едноставен хард диск без пристап до овие напредни функции, можете да го скриете Виртуелното ЦД со следење на ID на одговор 3835: Како да го оневозможите (скриете) виртуелното ЦД (VCD) за Windows или Mac OSX на возењето Моја книга или Мој пасош.

Western Digital препорачува инсталирање на двигателот за SES дури и ако не користите WD SmartWare затоа што гарантира оптимално функционирање на вашиот диск. Меѓутоа, ако изберете да не го инсталирате, вашиот диск и понатаму ќе функционира без никакви проблеми.

Едно нешто што вреди да се напомене е дека кога поврзувате нов надворешен тврд диск на Western Digital или дискови со цврста состојба (SSD) на компјутер со Windows без претходно да ги инсталирате неговите драјвери; секогаш ќе се појавуваат предупредувања со барање дозвола од корисниците пред да продолжите понатаму.

Преземањето и инсталирањето на овој софтвер е лесно благодарение на нашата база на знаење каде даваме детални инструкции за преземање и инсталирање на овој софтвер во ID 5419 на одговор: преземање на драјвер за WD SES и инструкции за враќање на инсталаторот на паметниот софтвер WD.

Севкупно, ако сакате целосна контрола врз сите напредни функции на вашиот надворешен хард диск или SSD-и Western Digital, истовремено обезбедувајќи оптимални перформанси; тогаш преземањето и инсталирањето на овој софтвер треба да биде еден од вашите врвни приоритети!

Целосни спецификации
Издавач Western Digital
Страница на издавачи http://www.wdc.com
Датум на издавање 2017-07-13
Датум на додавање 2017-07-13
Категорија Возачи
Под категорија Возачи за складирање
Верзија
Барања за ОС Windows
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 8
Вкупно преземања 1068

Comments: