Media Player Classic Home Cinema Portable

Media Player Classic Home Cinema Portable 1.7.13

Windows / Media Player Classic - Homecinema / 18516 / Целосни спецификации
Опис

Media Player Classic Home Cinema Portable: врвниот видео софтвер за Windows

Дали сте уморни од користење на обемни медиа плеери кои го забавуваат вашиот компјутер и зафаќаат премногу простор? Не гледајте подалеку од Media Player Classic Home Cinema Portable, лесниот медиа плеер што е одличен. Со својот елегантен дизајн и кориснички интерфејс, овој софтвер е совршен за секој што сака да го подобри своето искуство за репродукција на видео.

Што е класично домашно кино Media Player?

Media Player Classic Home Cinema (MPC-HC) е бесплатен медиа плеер со отворен код за Windows. Првично беше развиен како вилушка на популарниот Media Player Classic (MPC), кој беше прекинат во 2006 година. MPC-HC оттогаш стана еден од најкористените медиа плеери на Windows поради неговата едноставност, брзина и разноврсност.

Што го прави MPC-HC различен од другите медиа плеери?

Една од главните предности на MPC-HC е неговиот лесен дизајн. За разлика од другите медиа плеери кои можат да го забават вашиот компјутер или да заземат премногу простор, MPC-HC работи непречено дури и на постари машини со ограничени ресурси. Ова го прави идеален за корисници кои сакаат брз и ефикасен начин да ги репродуцираат своите видеа без никакво задоцнување или пелтечење.

Друга клучна карактеристика на MPC-HC е неговата поддршка за широк опсег на формати на датотеки. Без разлика дали репродуцирате MP4 видео или AVI-датотека, овој софтвер може лесно да се справи со сето тоа. Исто така, поддржува преводи во различни формати како што се SRT и ASS/SSA, што го олеснува гледањето странски филмови или ТВ емисии без да пропушти дијалог.

Но, можеби она што го издвојува MPC-HC од другите медиа плеери се неговите широки опции за прилагодување. Корисниците можат да дотераат сè, од шема на бои до поставки за репродукција за да одговараат на нивните преференции. Ова ниво на контрола гарантира дека секој корисник може да има персонализирано искуство кога го користи овој софтвер.

Кои се некои дополнителни функции вклучени во MPC-HC?

MPC-HC доаѓа спакуван со многу дополнителни функции што го прават да се издвојува од другите медиа плеери:

- Вградени кодеци: Една голема предност на користењето MPC-HC во однос на другите медиа плеери е тоа што доаѓа со вградени кодеци за MPEG-2 видео и аудио формати LPCM, MP2, AC3 и DTS. Ова значи дека не треба да инсталирате дополнителни кодеци или приклучоци за да ги репродуцирате овие типови датотеки.

- Подобрен MPEG разделник: Подобрениот MPEG разделник вклучен во MPC-HC им овозможува на корисниците да репродуцираат VCD и SVCD со помош на неговиот VCD/SVCD/XCD читач.

- AAC филтер за декодирање: AAC филтерот за декодирање го прави овој софтвер погоден за AAC репродукција во MP4 датотеки.

- Приспособливи кратенки на тастатурата: Корисниците можат да доделат приспособени кратенки на тастатурата за различни функции во плеерот.

- Поддршка за Skins: Корисниците можат да изберат од различни скинови достапни на интернет или да креираат сопствена кожа според нивните преференции.

Зошто да го изберам Media Player Classic Home Cinema Portable?

Ако барате сигурен, но лесен видео плеер кој нема да го забави вашиот компјутер додека обезбедува висококвалитетни опции за репродукција, тогаш не гледајте подалеку од Media Player Classic Home Cinema Portable! Еве неколку причини зошто:

1) Преносливост - Како што е предложено од самото име „Пренослив“, не ви е потребен процес на инсталација секогаш кога се префрлате помеѓу компјутери/лаптопи

2) Лесна - троши помалку меморија во споредба со другите

3) Приспособување - Приспособете речиси сè според вашата желба

4) Поддршка - Поддржува речиси сите типови аудио/видео формати

Заклучок

Како заклучок, ако барате ефикасен, но приспособлив начин за репродукција на вашите видеа на Windows, тогаш не гледајте подалеку од Media Player Classic Home Cinema Portable! Со својот лесен дизајн, широки опции за прилагодување и поддршка на повеќе платформи; Нема подобар избор таму кога ќе дојде да се најде најдобриот видео софтвер достапен онлајн денес!

Целосни спецификации
Издавач Media Player Classic - Homecinema
Страница на издавачи http://mpc-hc.sourceforge.net/
Датум на издавање 2017-07-17
Датум на додавање 2017-07-17
Категорија Видео софтвер
Под категорија Видео плеери
Верзија 1.7.13
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 18516

Comments: