Media Player Classic Home Cinema (64-bit)

Media Player Classic Home Cinema (64-bit) 1.7.13

Windows / Media Player Classic - Homecinema / 869947 / Целосни спецификации
Опис

Media Player Classic Home Cinema (64-битно) е моќен и разноврсен медиа плеер кој нуди широк опсег на функции за корисниците на Windows. Овој лесен софтвер е дизајниран да обезбеди исклучително искуство со репродукција на медиуми, со поддршка за различни аудио и видео формати.

Со својот кориснички интерфејс, Media Player Classic Home Cinema (64-битно) изгледа исто како класичниот Windows Media Player v6.4, но е преполн со многу дополнителни функции што го прават да се издвојува од толпата. Без разлика дали сакате да гледате филмови или да слушате музика, овој софтвер ве опфати.

Една од клучните придобивки од користењето на Media Player Classic Home Cinema (64-битни) се неговите вградени кодеци за MPEG-2 видео и кодеци за LPCM, MP2, AC3 и DTS аудио. Ова значи дека можете да репродуцирате висококвалитетни видеа без да инсталирате дополнителни кодеци или додатоци.

Покрај вградените кодеци, Media Player Classic Home Cinema (64-битни) содржи и подобрен MPEG разделник кој поддржува репродукција на VCD и SVCD со помош на неговиот VCD, SVCD или XCD читач. Ова го олеснува уживањето во омилените филмови со висок квалитет без никакви проблеми со задоцнување или баферирање.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговиот AAC филтер за декодирање што го прави MPC погоден за AAC репродукција во MP4 датотеки. Со овозможена оваа функција, можете да уживате во квалитет на кристално чист звук кога ги слушате вашите омилени музички нумери.

Класичното домашно кино на Media Player (64-битно), исто така, нуди напредни опции за прилагодување, како што е поддршката за скинирање што им овозможува на корисниците да го менуваат изгледот и чувството на плеерот според нивните преференции. Можете да изберете од различни скинови достапни на интернет или да креирате своја сопствена кожа користејќи ја алатката Уредувач на кожа обезбедена од MPC-HC.

Покрај тоа, овој софтвер поддржува различни формати на преводи, вклучувајќи SRT-датотеки, кои им овозможуваат на корисниците лесно да додаваат преводи додека гледаат филмови на различни јазици. Обезбедува и опции како што се автоматско вчитување преводи врз основа на совпаѓање на имињата на датотеката за да не мора рачно да ги вчитувате секогаш кога гледате филм.

Севкупно, ако барате доверлив медиа плеер со напредни функции и опции за прилагодување, тогаш класичното домашно кино на Media Player (64-битно) дефинитивно вреди да се провери! Неговиот лесен дизајн заедно со моќните способности го прават еден од најдобрите медиа плеери достапни денес!

Преглед

Ако сакате алтернатива на Windows Media Player што репродуцира речиси секаков вид аудио и видео датотека и е широко приспособлива и доволно флексибилна за да служи многу улоги, вклучувајќи DVD и Blu-Ray плеер, навистина имате само неколку избори. а еден од нив е Media Player Classic, познат како MPC. Всушност, неколку други може да бидат и MPC бидејќи овој бесплатен софтвер со отворен код служи како основа за повеќе од еден медиа плеер за Windows. Најновата верзија е Media Player Classic-Home Cinema. MPC-HC е достапен во посебни преземања за 32-битен и 64-битен Windows. Ја пробавме 64-битната верзија во Windows 7 Home Premium.

Откако избравме некои опции за поставување, го отворивме ажурираниот кориснички интерфејс на MPC. Како избор за „Класик“, MPC никогаш не бил светкав, а новиот изглед на програмата во суштина е ажурирана верзија на испробаниот и вистински распоред. Едно нешто што не е променето е иконата за филмска табла (со класичното лого „321“); друга е огромната палета на опции на MPC. MPC може да се приспособи на многу начини, од вообичаени поставки до напредни опции како што се измени, поставки за рендерирање и прекинувачи на командна линија. Вградениот уредувач на Shader е една од многуте опции на менито View; други вклучуваат плејлисти, претходно поставувања и статистика. Можете исто така да преземате опционални слики од лентата со алатки за да ги промените копчињата на плеерот. Веб-страницата на програмата има многу информации, вклучувајќи ЧПП, дневник за промени и Вики за развој со линкови до документација, вклучително и прирачник. Една промена што би сакале да ја видиме е директна врска до прирачникот од менито Помош.

Се разбира, Media Player Classic-Home Cinema е дизајниран да репродуцира ДВД-а и Blu-Ray-дискови, како и вашите медиумски датотеки, но исто така може директно да пристапува до датотеките од уредите за снимање видео и други извори. Опцијата за брзо отворање датотека ни дозволува брзо да прелистуваме и стартуваме датотеки. Менито за филтри на MPC-HC го вклучува типот на датотека со отворен код Matroska (MKV). Штотуку тестиравме MKV конвертор, имавме при рака неколку датотеки за репродукција во MPC-HC, што добро се справуваше со нив. Но, како и секогаш, MPC-HC се справи со сето она што го фрливме кон него. Останува врвен избор за подобар медиа плеер за Windows.

Целосни спецификации
Издавач Media Player Classic - Homecinema
Страница на издавачи http://mpc-hc.sourceforge.net/
Датум на издавање 2017-07-17
Датум на додавање 2017-07-23
Категорија Видео софтвер
Под категорија Видео плеери
Верзија 1.7.13
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 637
Вкупно преземања 869947

Comments: