Google Maps with GPS Tracker

Google Maps with GPS Tracker 45.0

Windows / Golenfound Software / 2613621 / Целосни спецификации
Опис

Google Maps with GPS Tracker е моќен едукативен софтвер кој ви овозможува да ја следите вашата физичка положба во реално време на движечка мапа на Google. Оваа мала апликација може да се инсталира на вашиот компјутер и периодично да ја прикачува вашата GPS позиција преку GPRS или 3G, што ја ажурира вашата позиција на мапата на Google во движење.

Со овој софтвер, можете лесно да ја следите вашата локација додека патувате или истражувате нови места. Тоа е одлична алатка за планинари, велосипедисти и други ентузијасти на отворено кои сакаат да ги следат нивните рути и да ги споделат со другите.

Една од најдобрите работи за Google Maps со GPS Tracker е неговата леснотија на користење. Софтверот има едноставен интерфејс што го олеснува користењето за секој. Не ви е потребно никакво техничко знаење или искуство за да започнете со овој софтвер.

Софтверот доаѓа и со неколку функции кои го прават уште покорисен. На пример, можете да поставите точки на вашата рута и да додавате белешки за секоја од нив. Оваа функција е особено корисна ако истражувате нови области и сакате да запомните важни знаменитости или точки на интерес.

Друга одлична карактеристика на Google Maps со GPS Tracker е нејзината способност да извезува податоци во различни формати како што се KML (Keyhole Markup Language) или GPX (GPS Exchange Format). Ова значи дека можете лесно да ги споделите вашите маршрути со други кои можеби го немаат инсталирано истиот софтвер на нивните уреди.

Покрај практичната употреба, Google Maps со GPS Tracker има и едукативни придобивки. Може да се користи во училниците како наставна алатка за часови по географија или како дел од научни експерименти кои вклучуваат следење на движењето со текот на времето.

Севкупно, Google Maps со GPS Tracker е одличен образовен софтвер кој нуди практични придобивки за ентузијастите на отворено, истовремено обезбедувајќи вредни можности за учење и за учениците и за наставниците. Неговата леснотија на користење во комбинација со моќните карактеристики го прават суштинска алатка за секој што сака да истражува нови места додека ги следи нивните движења на патот.

Целосни спецификации
Издавач Golenfound Software
Страница на издавачи http://www.dvdwindow.com/msn
Датум на издавање 2017-07-26
Датум на додавање 2017-07-26
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за мапи
Верзија 45.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 82
Вкупно преземања 2613621

Comments: