Adobe Captivate (64-bit)

Adobe Captivate (64-bit) 2017 Release

Windows / Adobe Systems / 20154 / Целосни спецификации
Опис

Adobe Captivate (64-битен) е моќен образовен софтвер кој им овозможува на корисниците лесно да креираат респонзивна содржина за е-учење. Со објавувањето во 2017 година, Adobe воведе паметна платформа за дизајн за е-учење која го прави тешкото создавање на интерактивни и привлечни искуства за учење.

Една од најзначајните карактеристики на Adobe Captivate се неговите целосно нови Fluid Boxes. Овие полиња оптимално користат бел простор за автоматско порамнување на објектите, со што значително се намалува времето за пишување. Оваа одлика им овозможува на корисниците да креираат курсеви со одговор кои беспрекорно се прилагодуваат на кој било уред или големина на екран.

Друга импресивна карактеристика на Adobe Captivate е неговата способност да ги трансформира старите немобилни курсеви создадени во Adobe Captivate 8 и 9 во целосно одговорна mLearning содржина. Ова значи дека корисниците можат да ги ажурираат своите постоечки курсеви без да треба да започнат од нула, заштедувајќи им време и напор.

Adobe Captivate нуди и пристап до преку 75.000 бесплатни средства за е-учење, вклучувајќи привлечни квизови и игри. Овие средства може лесно да се интегрираат во дизајнот на вашиот курс, што го прави поинтерактивен и попривлечен за учениците.

Покрај тоа, интеграцијата на Adobe Typekit им овозможува на корисниците да избираат од огромен избор на фонтови за нивниот дизајн на курсеви. Оваа функција обезбедува конзистентност во брендирањето на сите уреди додека ја подобрува севкупната визуелна привлечност на курсот.

Генерално, Adobe Captivate (64-битна) е одлична алатка за едукатори кои бараат лесна за употреба платформа која брзо создава одговорна содржина за е-учење. Неговите иновативни карактеристики го прават да се издвојува од другите образовни софтвери на пазарот денес.

Клучни карактеристики:

1. Fluid Boxes: Автоматски ги порамнува објектите користејќи оптимално бел простор.

2. Респонсивен дизајн: Создадете курсеви кои беспрекорно се прилагодуваат на сите уреди.

3. Конверзија на наследен курс: Трансформирајте ги курсевите што не се мобилни во целосно одговорна содржина за mLearning.

4. Бесплатни средства за е-учење: пристап до над 75.000 бесплатни средства, вклучувајќи квизови и игри.

5. Интеграција на Adobe Typekit: Изберете од огромен избор на фонтови за постојано брендирање на уредите.

Системски барања:

- Windows 10 (64-битни)

- Intel Core i3 или побрз процесор

- Минимална потреба за RAM меморија - 8 GB

- Минимален достапен простор на тврдиот диск - 10 GB

Заклучок:

Како заклучок, ако барате лесен за користење образовен софтвер со иновативни функции како што се Fluid Boxes и Legacy Course Conversion способности, тогаш не гледајте подалеку од Adobe Captivate (64-битна). Со неговата способност брзо да креира респонзивна содржина за е-учење, истовремено обезбедувајќи пристап до илјадници бесплатни средства, ја прави една од најдобрите алатки на пазарот денес!

Целосни спецификации
Издавач Adobe Systems
Страница на издавачи https://www.adobe.com/?sdid=FMHMZG8C
Датум на издавање 2017-07-26
Датум на додавање 2017-07-26
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Алатки за настава
Верзија 2017 Release
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows 8.1, Windows, Windows 7
Барања This product may integrate with or allow access to certain Adobe or third-party hostedonline services ("Online Services"). Online Services are available only to users 13 andolder and require agreement to additional terms of use and Adobe's online privacy policy (see www.adobe.com/go/terms). Online Services are not available in all countries or languages, may require user registration, and may be discontinued or modified in whole or in part without notice. Additional fees or subscription charges may apply.
Цена Free to try
Преземања неделно 63
Вкупно преземања 20154

Comments: