Streaming Audio Recorder

Streaming Audio Recorder 4.2.3

Опис

Apowersoft стриминг аудио рекордер: врвен софтвер за аудио снимање и уредување

Дали сте уморни од пропуштање на вашите омилени радио емисии или музички изведби во живо? Дали сакате лесно да снимате аудио од вашиот компјутер или кој било друг аудио уред? Не гледајте подалеку од Apowersoft Streaming Audio Recorder, врвниот софтвер за MP3 и аудио кој нуди широк опсег на можности за снимање, уредување и конверзија.

Со Apowersoft Streaming Audio Recorder, можете лесно да снимате кое било аудио што се репродуцира на вашиот компјутер. Без разлика дали се работи за стриминг музика од веб-локација на интернет, онлајн емисии во живо или емитување на интернет радио, овој софтвер ве покрива. Можете исто така да снимате звук од микрофон или други аудио уреди што се приклучуваат на вашиот компјутер.

Но, тоа не е се! Овој моќен софтвер работи и како идентификатор на ID3 ознаки. Може автоматски да ги добива информациите за ознаките ID3 како наслов, изведувач, албум, жанр и година на издавање за вашата музичка датотека. И ако не успее да ги добие точните информации за ID3 ознаки поради некоја причина, не грижете се! Можете рачно да додавате или уредувате ID3 ознаки со неговиот вграден уредувач на ознаки ID3.

Една од најимпресивните карактеристики на Apowersoft Streaming Audio Recorder е неговата функција Распоред задачи. Со оваа функција, можете да ги поставите сите закажани задачи во време што е најзгодно за вас. Откако ќе го поставите времето за почеток и крај, апликацијата автоматски ќе работи во заднината на вашиот компјутер кога ќе се активира состојбата.

Но, чекај! Има уште! Овој неверојатен софтвер обезбедува и вградена поддршка за аудио конвертор што овозможува лесно конвертирање на аудио датотеки помеѓу популарни формати како MP3, WMA, WAV, AAC и OGG. Дополнително, тој е опремен со паметен аудио едитор кој им помага на корисниците да уредуваат кој било дел од нивните снимени аудио со сечење, залепување или бришење според нивните преференции.

Забавата е уште една неопходна карактеристика што ја нуди Apowersoft Streaming Audio Recorder. Поддржува слушање на илјадници радио станици во живо директно на неговата апликација; корисниците можат да уживаат во слушањето најнова музика и радија од различни жанрови без да мора да се префрлаат помеѓу различни апликации.

Без разлика дали сте нови ученици кои бараат едноставен, но јасен интерфејс или професионалци кои бараат висококвалитетни снимки, овој разновиден софтвер има по нешто за секого!

Клучни карактеристики:

1) Снимајте кој било звук што се репродуцира на вашиот компјутер

2) Снимајте звук од микрофон/други надворешни уреди

3) Автоматска идентификација и уредување на музички ознаки (ID 3)

4) Распоред на задачи Функционалност

5) Вграден паметен конвертор за популарни формати (MP 3, WMA, WAV, AAC, Ogg)

6) Паметен уредник за сечење, залепување или бришење кој било дел од снимените аудио

7) Слушајте илјадници радио станици во живо директно на апликацијата

Како заклучок, „Apowersoft Streaming Audio Recorder“ е одличен избор за секој што сака висококвалитетни снимки без да мора да се занимава со комплицирани интерфејси. чекај? Преземете сега и почнете да уживате во сите овие неверојатни карактеристики денес!

Преглед

Аудио рекордерот за стриминг нуди мноштво опции за снимање аудио датотеки и слушање музика. Можете да снимате речиси секое аудио од вашата омилена веб-локација, да конвертирате аудиодатотеки во различни формати и да слушате стриминг радио.

Добрите

Брзо снимајте аудио: со стриминг аудио рекордер, успеавме успешно да снимиме фрагмент од музика од видео на YouTube. Исто така, можевме да го репродуцираме аудиото без никакви проблеми.

Повеќе формати на датотеки: Корисниците можат да изберат од пет различни излезни формати на датотеки за снимање и конвертирање датотеки. Од картичката Поставки за снимање, можевме да се префрламе напред-назад помеѓу излезните формати за да снимаме аудио во формати на датотеки MP3, AAC, OGG, WMA и WAV.

Вградено радио: програмата доаѓа со 35 различни жанрови од кои можете да изберете за стриминг радио.

Конс

Споделувањето всушност не се споделува: Бевме задоволни што видовме дека Streaming Audio Recorder вклучува функција за споделување. Но, кога кликнавме за да ја споделиме нашата аудио снимка на Фејсбук, таа само сподели врска до веб-страницата на издавачот, наместо нашата снимка.

Тешки дизајн: додека корисничкиот интерфејс изгледа прилично јасен на прв поглед, секоја опција воведува скокачки прозорец со вртоглава низа опции за поставки, од кои повеќето всушност не ви се потребни за да ја завршите работата.

Крајна линија

Додека Streaming Audio Recorder успешно снимаше аудио во форматите што ги избравме, ние не бевме обожаватели на неговиот лошо дизајниран интерфејс. Од таа причина, можеби ќе сакате да размислите за други аудио рекордери пред да се решите на овој.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на Streaming Audio Recorder 3.4.1.

Целосни спецификации
Издавач AbyssMedia
Страница на издавачи http://www.abyssmedia.com
Датум на издавање 2019-02-13
Датум на додавање 2019-02-13
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Стриминг аудио софтвер
Верзија 4.2.3
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 18
Вкупно преземања 110724

Comments: