AMD Radeon Software Crimson Edition 16.2 Driver (64-bit)

AMD Radeon Software Crimson Edition 16.2 Driver (64-bit) 15.301.1901

Опис

AMD Radeon Software Crimson Edition 16.2 Driver (64-битен) е моќен графички софтвер кој обезбедува исклучителни перформанси, иновативни карактеристики и целокупно подобрено корисничко искуство. Овој драјвер е дизајниран да ги оптимизира перформансите на графичките картички AMD Radeon и да им обезбеди на корисниците најновите функции и подобрувања.

Определување на Radeon Software Crimson Edition 16.2:

AMD соработува со Stardock во соработка со Oxide за да им донесе на гејмерите Ashes of the Singularity - Benchmark 2.0, кој е првиот репер што е објавен со способности за бенчмаркирање на DirectX 12, како што се Asynchronous Compute, мулти-GPU и повеќенаменски команден тампон. Radeon Software Crimson Edition 16.2 е оптимизиран за да го поддржи ова возбудливо ново издание.

Тест за изведба на SteamVR: со задоволство известуваме дека нашите графички процесори од сериите Radeon R9 390, Nano и Fury се способни да постигнат статус „препорачано за VR“, што е највисоко можно ниво на искуство. Дополнително на тоа, нашата афинитетна мулти-GPU функција веќе покажува значително зголемување на перформансите во однос на еден графички процесор на картичките Radeon во гореспоменатиот репер.

Подобрување на перформансите и квалитетот за Rise of the Tomb Raider; Ashes of the Singularity - Репер 2.

Профили за вкрстен оган достапни за The Division; XCOM 2.

Со својата редизајнирана функционалност и способности за пренаполнети графички перформанси, револуционерниот нов графички софтвер на AMD го редефинира она што корисниците можат да го очекуваат од системот за визуелен приказ на нивниот компјутер. Секое издание се стреми кон испорачување нови функции додека ја подобрува стабилноста на сите поддржани платформи.

Овој драјвер им овозможува на корисниците пристап до напредни поставки кои им овозможуваат поголема контрола над графичкиот излез на нивниот систем од кога било досега! Со својот интуитивен дизајн на интерфејс во комбинација со моќни алатки за оптимизација како Crossfire Profiles достапни за The Division; XCOM 2., никогаш не било полесно или поудобно за гејмерите кои бараат предност во натпреварувачката игра или оние кои едноставно сакаат подобра визуелност кога ги играат своите омилени игри!

Возачот на AMD Radeon Software Crimson Edition, исто така, вклучува неколку други значајни карактеристики како што се:

- Подобрен квалитет на репродукција на видео: Корисниците сега можат да уживаат во помазна репродукција на видео благодарение на подобреното хардверско забрзување.

- Виртуелна супер резолуција (VSR): оваа функција им овозможува на корисниците да користат HD дисплеи (1080p) или помали резолуции на монитори со повисока резолуција (4K) без да го жртвуваат квалитетот на сликата.

- Целна контрола на стапката на слики (FRTC): FRTC им овозможува на корисниците поголема контрола врз потрошувачката на енергија на графичкиот процесор со ограничување на стапката на слики за време на играта.

- Приспособливи поставки за игра: Корисниците сега можат да ги приспособат поставките за играта врз основа на индивидуалните преференции користејќи ја апликацијата AMD Gaming Evolved, напојувана од Raptr.

- Подобрена поддршка за Overdrive: Поддршката за Overdrive е подобрена што овозможува подобри способности за оверклокување додека се одржува стабилност на сите поддржани платформи.

Во заклучок,

Возачот на AMD Radeon Software Crimson Edition нуди неспоредлива функционалност кога станува збор за оптимизирање на вашето искуство со игри преку напредни опции за поставки како Crossfire Profiles достапни за The Division; XCOM 2., Виртуелна супер резолуција (VSR), Контрола на целната стапка на слики (FRTC), приспособливи поставки за игра напојувани од Raptr меѓу другите! Со својот интуитивен дизајн на интерфејс во комбинација со моќни алатки за оптимизација како Crossfire Profiles достапни за The Division; XCOM 2., никогаш не било полесно или поудобно за гејмерите кои бараат предност во натпреварувачката игра или оние кои едноставно сакаат подобра визуелност кога ги играат своите омилени игри!

Целосни спецификации
Издавач AMD
Страница на издавачи http://www.amd.com
Датум на издавање 2017-08-31
Датум на додавање 2017-08-31
Категорија Возачи
Под категорија Видео возачи
Верзија 15.301.1901
Барања за ОС Windows 8 64-bit, Windows 10, Windows 8, Windows, Windows 7 64-bit, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 13
Вкупно преземања 4063

Comments: