Bonjour Print Services

Bonjour Print Services 2.0.2

Опис

Bonjour Print Services for Windows е моќна алатка која ви овозможува да откривате и конфигурирате печатачи со овозможен Bonjour од вашиот Windows компјутер користејќи го Bonjour Printer Wizard. Овој софтвер спаѓа во категоријата на комунални услуги и оперативни системи и е дизајниран да го олесни печатењето од вашиот Windows компјутер.

Со Bonjour Print Services, можете лесно да се поврзете со мрежни печатачи преку Wi-Fi или Ethernet, како и со USB печатачи споделени преку Mac или базна станица AirPort. Ова значи дека без разлика каков тип на печатач имате, можете лесно да го користите на вашиот Windows компјутер.

Една од клучните карактеристики на услугите за печатење Bonjour е неговата употреба на мрежен протокол Bonjour. Овој протокол испраќа и прима мрежни пакети на портата UDP 5353, што осигурува дека врските со печатачот се брзи и сигурни. Инсталаторот за овој софтвер, исто така, соодветно ќе го конфигурира заштитниот ѕид на Windows за време на инсталацијата на поддржаните системи, така што не мора да се грижите за дополнително поставување.

Меѓутоа, ако имате овозможен посебен „личен заштитен ѕид“ на вашиот систем, тогаш важно е да се осигурате дека портата UDP 5353 е отворена за Bonjour да работи правилно. Ова ќе осигури дека сите врски на печатачот се воспоставени без никакви проблеми.

Генерално, Bonjour Print Services е суштинска алатка за секој кој треба редовно да печати од својот Windows компјутер. Лесниот за користење интерфејс го прави поставувањето нови печатачи едноставно и едноставно, додека неговата компатибилност со различни типови печатачи обезбедува максимална флексибилност.

Без разлика дали работите во канцелариско опкружување или дома, овој софтвер ќе ви помогне да го насочите процесот на печатење за да можете да се фокусирате на поважни задачи што ви се при рака. Па зошто да чекаме? Преземете ги услугите за печатење Bonjour денес и почнете да уживате во печатењето без проблеми!

Целосни спецификации
Издавач Apple
Страница на издавачи http://www.apple.com/
Датум на издавање 2017-09-03
Датум на додавање 2017-09-03
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Софтвер за печатач
Верзија 2.0.2
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 16
Вкупно преземања 7942

Comments: