CryEngine

CryEngine 3

Опис

CryEngine 3 е моќно и разновидно развојно решение кое е дизајнирано да ги задоволи потребите на програмерите кои бараат да создаваат висококвалитетни игри, филмови, симулации и интерактивни апликации. Развиен од Crytek, овој комерцијален мотор е трета итерација на нивниот популарен софтвер за развој на игри и е дизајниран да ги надмине сите очекувања.

Една од клучните карактеристики на CryEngine 3 е неговата способност да обезбеди се-во-едно решение за развој на игри за компјутер, Xbox 360 и PlayStation 3. Ова значи дека програмерите можат да користат една група алатки за да креираат игри за повеќе платформи без да мора да грижи за проблеми со компатибилноста или други технички предизвици.

Покрај неговите можности за вкрстени платформи, CryEngine 3 нуди и низа напредни функции што го прават да се издвојува од другите решенија за развој на игри на пазарот. На пример, вклучува напредни алатки за симулација на физика кои им овозможуваат на програмерите да создадат реални средини со сложени интеракции помеѓу објектите.

Друга клучна карактеристика на CryEngine 3 е неговата поддршка за глобално осветлување во реално време. Оваа технологија им овозможува на програмерите да создаваат високо реални светлосни ефекти во нивните игри симулирајќи како светлината комуницира со различни материјали во реално време.

CryEngine 3 вклучува и низа алатки за создавање висококвалитетна графика и визуелни ефекти. Тие вклучуваат напредни системи за честички за создавање реални експлозии и други специјални ефекти, како и поддршка за текстури со висока резолуција и детални модели.

Една област каде што CryEngine 3 навистина блеска е во неговата поддршка за програмирање со вештачка интелигенција. Моторот вклучува моќни алатки за вештачка интелигенција кои им овозможуваат на програмерите да создаваат интелигентни NPC (ликови кои не се играчи) со сложени однесувања и способности за донесување одлуки.

Генерално, CryEngine 3 претставува голем чекор напред во технологијата за развој на игри. Неговите напредни карактеристики го прават идеален избор за програмери кои сакаат да ги поместат границите на она што е можно во однос на квалитетот на графиката, механиката на игра и целокупното потопување. Без разлика дали работите на блокбастер видео игра или на интерактивен симулациски проект, CryEngine 3 има се што ви треба за да ја оживеете вашата визија.

Целосни спецификации
Издавач Crytek GmbH
Страница на издавачи http://www.crytek.com/
Датум на издавање 2017-09-10
Датум на додавање 2017-09-10
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Специјализирани алатки
Верзија 3
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7
Барања None
Цена $50.00
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 46

Comments: