Nvidia PhysX System Software

Nvidia PhysX System Software 9.17.0524

Опис

Системскиот софтвер Nvidia PhysX е двигател што ги вклучува најновите изданија за извршување на PhysX за поддршка на целата објавена содржина на PhysX. Овој софтвер е дизајниран да им обезбеди на корисниците најдобро можно искуство со игри, овозможувајќи им да уживаат во висококвалитетни графички и физички симулации.

Софтверот поддржува NVIDIA PhysX забрзување на сите серии GeForce 9 и графички процесори од серии 100 до 900 серии со минимум 256 MB посветена графичка меморија. Исто така, поддржува NVIDIA PhysX забрзување на GeForce за SDK верзии 2.7.1, 2.7.3, 2.7.4, 2.7.5, 2.7.6, 2.8.0, 2.8.,1, 2. 8. 3 и 2. 8. 4.

Една од клучните карактеристики на системскиот софтвер Nvidia PhysX е неговата способност да ја контролира конфигурацијата на вашиот GPU PhysX од контролната табла на двигателот на дисплејот NVIDIA.

Ова значи дека корисниците можат лесно да ги приспособат своите поставки врз основа на нивните преференции или системски барања без да мора да се движат низ повеќе менија или страници за поставки.

Покрај неговите моќни перформанси, Системскиот софтвер Nvidia PhysX нуди и низа други поволности за гејмерите и за развивачите.

На пример, на програмерите им овозможува пристап до напредни алатки за симулација на физика што може да се користат во проекти за развој на игри или други апликации каде што се потребни реални физички симулации.

Исто така, им овозможува на гејмерите да уживаат во поимпресивни искуства со играње, обезбедувајќи им реални физички симулации кои го подобруваат севкупниот визуелен квалитет на игрите.

Генерално, системскиот софтвер Nvidia PhysX е суштинска алатка за секој кој сака да го извлече максимумот од своето искуство со игри или да развие висококвалитетни игри со напредни физички симулации.

Клучни карактеристики:

- Најнови изданија за траење: Софтверот ги вклучува најновите изданија за време на траење кои обезбедуваат компатибилност со целата објавена содржина.

- Забрзување на графичкиот процесор: Поддржува забрзување на NVIDIA PhysX на сите графички процесори на GeForce од серијата девет до серијата деветстотини.

- Интеграција на контролната табла: Корисниците можат лесно да ги конфигурираат поставките за physx на нивниот графички процесор директно од контролната табла на двигателот на дисплејот NVIDIA.

- Алатки за програмери: им овозможува на програмерите пристап до напредни алатки за симулација на физика кои можат да ги користат во проекти за развој на игри или други апликации каде што се потребни реални физички симулации.

- Извонредни искуства во игра: им овозможува на гејмерите да уживаат во поизвонредни искуства во игра, обезбедувајќи им реални физички симулации.

Компатибилност:

Системскиот софтвер Nvidia Physx е компатибилен со оперативните системи на Windows, вклучувајќи ги Windows XP (32-битни), Windows Vista (32-битни), Windows Vista (64-битни), Windows XP Professional x64 Edition и Windows Server2003 x64 Edition.

Инсталација:

Инсталирањето на системскиот софтвер Nvidia Phyxs е лесно и едноставно; едноставно преземете ја од нашата веб-локација, а потоа стартувајте ја датотеката setup.exe како администратор.

Заклучок:

Ако барате лесен начин да го подобрите вашето искуство со игри или да развиете игри со висок квалитет користејќи напредни алатки за симулација на физичката, тогаш не гледајте подалеку од системскиот софтвер Nvidia Phyxs! Со своите моќни способности за изведба и опсегот на функции дизајнирани специјално за гејмери ​​и програмери, оваа алатка ќе ви помогне да го подигнете вашето искуство со игри или проект за развој на игри!

Целосни спецификации
Издавач NVIDIA
Страница на издавачи http://www.nvidia.com/
Датум на издавање 2017-09-14
Датум на додавање 2017-09-14
Категорија Возачи
Под категорија Видео возачи
Верзија 9.17.0524
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 5
Вкупно преземања 3029

Comments: