VBA Recovery Toolkit

VBA Recovery Toolkit 2017.09.22

Windows / Thegrideon Software / 15717 / Целосни спецификации
Опис

VBA Recovery Toolkit од Thegrideon Software е моќна алатка дизајнирана да им помогне на програмерите во проектите за обратно инженерство на VBA (Visual Basic за апликации). Овој уникатен софтвер им овозможува на корисниците да ги прегледуваат поставките за проектот, да ги ресетираат или уредуваат поставките за проектот, да го обноват и прегледуваат изворниот код и да откријат потенцијално штетни скриени модули.

Една од клучните карактеристики на VBA Recovery Toolkit е неговата способност да ги менува поставките за VBA Project во внатрешните записи на VBA IDE без да менува малку во вашата датотека. Ова значи дека можете да ги ресетирате или поправите проблемите со пристапот на проектот без оглед на форматот на датотеката или програмата што се користи за нејзино отворање. Овој метод е применлив за сите VBA проекти во кој било документ опремен со VBA, вклучително и MS Office 97 - 2016 (MS Access, MS Excel, MS Outlook, MS Word), Visio, FrontPage, AutoCAD, WordPerfect, CorelDRAW и Photo-PAINT.

Покрај неговите моќни можности за обновување на различни типови датотеки и програми со вграден код на Visual Basic како AutoCAD (.dvb), CorelDRAW (.gms), Excel (.xls/.xlsm), Outlook (.otm), PowerPoint ( .ppt/.pptm), SolidWorks (.swp) и Word (.doc/.docm). Со овозможена оваа функција, можете да го пресретнете вчитувањето на преносот на PROJECT и да направите промени по потреба. На пример: скриените модули може да се креираат со отстранување на референците на модулите (на пр., „Module=Module1“) или да се обноват со враќање на референците што недостасуваат.

Друга одлична карактеристика вклучена во VBA Recovery Toolkit е неговиот вграден прегледувач на код со истакнување на синтаксата и основни способности за деобфускација. Овој прегледувач им овозможува на корисниците брзо да ги прегледуваат датотеките со потенцијално штетни (скриени) модули пред да бидат извршени.

VBA Recovery Toolkit исто така вклучува можности за шифрирање/декрипција за Corel. gms-датотеки што ги користат апликациите CorelDRAW/Photo-PAINT.

Севкупно, овој софтвер им обезбедува на програмерите суштински пакет алатки што им овозможува да работат поефикасно кога се занимаваат со сложени проекти што содржат вграден код на Visual Basic на повеќе платформи, вклучително и оперативни системи базирани на Windows, како што се Windows XP/Vista/7/8/10 како и Mac Верзии на OS X 10.x+.

Со својот кориснички интерфејс и сеопфатен сет на функции дизајнирани специјално за програмери кои работат на сложени проекти кои содржат вграден код на Visual Basic на повеќе платформи, вклучувајќи оперативни системи базирани на Windows како Windows XP/Vista/7/8/10 како и Mac OS X верзии 10.x+, нема сомнение дека VBA Recovery Toolkit на Thegrideon Software ќе стане незаменлива алатка во вашиот развоен арсенал!

Целосни спецификации
Издавач Thegrideon Software
Страница на издавачи http://www.thegrideon.com
Датум на издавање 2017-09-25
Датум на додавање 2017-09-25
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Специјализирани алатки
Верзија 2017.09.22
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 15717

Comments: