FCEUX

FCEUX 2.2.3

Опис

FCEUX: Крајниот емулатор на Nintendo Entertainment System

Дали сте љубител на класичните игри на NES? Дали сакате повторно да ја доживеете носталгијата од вашето детство играјќи ги омилените NES игри на вашиот компјутер? Не гледајте подалеку од FCEUX, врвниот емулатор за Nintendo Entertainment System (NES), Famicom, Famicom Disk System (FDS) и Dendy.

FCEUX е се-во-едно емулатор кој нуди точна емулација и широк опсег на опции и за секојдневна игра и за напредни функции на емулатор. Поддржува NTSC (САД/JPN), PAL (европски) и NTSC-PAL хибридни режими, што го прави компатибилен со различни различни верзии на игри. Плус, поддржува и верзии на Windows и SDL за вкрстена компатибилност.

Со FCEUX, можете лесно да уживате во сите ваши омилени игри на NES. Без разлика дали сакате да играте класични наслови како Super Mario Bros., The Legend of Zelda или Metroid или понејасни наслови како Bubble Bobble или Contra Force, FCEUX ве опфати.

Но, што го издвојува FCEUX од другите емулатори на пазарот? За почеток, неговата точност е неспоредлива. Користи емулација прецизна според циклусот за да се осигури дека секоја игра работи точно како што се одвиваше на оригиналниот хардвер. Ова значи дека дури и суптилните нијанси во играта ќе бидат верно реплицирани во емулаторот.

Покрај неговата прецизност, FCEUX нуди и широк спектар на функции дизајнирани да го подобрат вашето искуство со игри. Тие вклучуваат:

- Состојби за зачувување: зачувајте го вашиот напредок во кој било момент од играта и продолжи веднаш таму каде што сте застанале подоцна.

- Премотување назад: Вратете се назад во времето ако направите грешка или сакате да пробате нешто поинакво.

- Кодови за мамење: Отклучете ги скриените функции или добијте предност над тешките нивоа со шифри за измами.

- Турбо режим: забрзајте ја играта за побрзо темпо на акција.

- Нетплеј: играјте игри со повеќе играчи преку Интернет со пријателите ширум светот.

Но, можеби една од најдобрите работи за FCEUX е неговиот кориснички интерфејс. Дури и ако не сте запознаени со емулатори или компјутерски игри воопшто, започнувањето со FCEUX е лесно благодарение на неговиот интуитивен дизајн и корисна документација.

Па зошто да чекаме? Преземете го FCEUX денес и почнете да ги преживувате сите оние класични NES спомени!

Целосни спецификации
Издавач Adelikat
Страница на издавачи http://fceux.com/web/home.html
Датум на издавање 2017-10-11
Датум на додавање 2017-10-11
Категорија Игри
Под категорија Игри комунални услуги и уредници
Верзија 2.2.3
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 103

Comments: