Windows XP Mode

Windows XP Mode

Опис

Windows XP Mode е моќен софтвер кој им овозможува на корисниците да извршуваат многу од нивните програми за продуктивност дизајнирани за Windows XP на компјутер со Windows 7. Овој софтвер е категоризиран под Utilities & Operating Systems и е дизајниран да им го олесни на корисниците инсталирајте ги и стартувајте ги нивните омилени програми без никакви проблеми со компатибилноста.

Со помош на режимот на Windows XP, корисниците можат лесно да пристапат до сите функции и функционалности на нивните омилени програми без да се грижат за какви било проблеми со компатибилноста. Овој софтвер создава виртуелна средина во вашиот компјутер каде што можете лесно да ги инсталирате и стартувате сите ваши наследни апликации.

Една од најголемите предности на користењето на режимот на Windows XP е тоа што ја елиминира потребата за двојно подигање или поставување посебна виртуелна машина. Ова значи дека не треба да се префрлате помеѓу различни оперативни системи или да се занимавате со сложени конфигурации само за да ги користите вашите омилени апликации.

Режимот на Windows XP доаѓа со претходно инсталирана копија на Windows XP Professional SP3, која ги вклучува сите потребни драјвери и ажурирања потребни за извршување на старите апликации. Софтверот вклучува и Microsoft Virtual PC, кој обезбедува дополнителни функции како што се поддршка за USB-уред, беспрекорно објавување апликации и многу повеќе.

Инсталирањето на режимот на Windows XP е многу едноставно и едноставно. Се што ви треба е оригинална копија од Windows 7 Professional, Enterprise или Ultimate едиција инсталирана на вашиот компјутер заедно со најмалку 2GB RAM и 15GB слободен простор на дискот. Откако ќе се инсталира, можете да го стартувате режимот на Windows XP од менито Start исто како и секоја друга програма.

Користењето на овој софтвер е исто така многу лесно бидејќи обезбедува беспрекорна интеграција помеѓу вашиот оперативен систем домаќин (Windows 7) и оперативниот систем за гости (Windows XP). Можете лесно да влечете и пуштате датотеки помеѓу двете околини или дури и да споделувате папки низ нив.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да извршува повеќе примероци на наследни апликации истовремено. Ова значи дека можете да отворите повеќе примероци на Internet Explorer 6 или Microsoft Office 2003 без никакви проблеми со перформансите.

Генерално, ако сте некој кој многу се потпира на наследените апликации, но сака да го надгради својот оперативен систем, тогаш не гледајте подалеку од режимот на Windows XP. Тоа е одлична алатка која им олеснува на корисниците да продолжат да ги користат нивните омилени програми без да се грижат за проблеми со компатибилноста или сложени конфигурации.

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2017-10-19
Датум на додавање 2017-10-19
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Оперативни системи и ажурирања
Верзија
Барања за ОС Windows, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 5
Вкупно преземања 942

Comments: