Creative Sound Blaster X-Fi Series Driver

Creative Sound Blaster X-Fi Series Driver 2.30.0004

Windows / Creative Technology / 2556 / Целосни спецификации
Опис

Возачот за серијата X-Fi на Creative Sound Blaster е задолжителен за секој кој поседува серија аудио уреди Creative Sound Blaster X-Fi. Овој двигател обезбедува поддршка на Microsoft Windows за следните аудио уреди: Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional Series, Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series, Sound Blaster X-Fi XtremeMusic, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Sound Blaster X- Fi Platinum, Sound Blaster X-Fi Fatal1ty и елитната про верзија.

Ова преземање е од суштинско значење за оние кои сакаат да искусат висококвалитетен звук на нивниот компјутер. Возачот гарантира дека вашиот аудио уред работи беспрекорно со вашиот оперативен систем и други софтверски апликации. Ги оптимизира перформансите на вашиот уред обезбедувајќи ажурирани драјвери кои се компатибилни со најновите верзии на Windows.

Со инсталиран двигател на вашиот компјутер, можете да уживате во кристално чист квалитет на звук кога слушате музика или гледате филмови. Серијата Creative Sound Blaster X-Fi е позната по својот исклучителен квалитет на звукот и овој драјвер гарантира дека ќе го добиете најдоброто можно искуство од вашиот уред.

Една од клучните карактеристики на овој драјвер е неговата способност да обезбеди напредни способности за обработка на аудио. Вклучува поддршка за технологијата EAX 5.0 која обезбедува реални 3D аудио ефекти за игри во поддржаните игри. Оваа одлика го подобрува вашето искуство со играњето со обезбедување на извонредни звучни ефекти кои прават да се чувствувате како да сте дел од играта.

Друга одлична карактеристика на овој драјвер е неговата способност да обезбеди поддршка за репродукција на ASIO со мала латентност. Ова значи дека музичарите и изведувачите на снимање можат да ги користат нивните уреди од серијата Creative Sound Blaster X-Fi како опрема за снимање од професионално ниво без да доживеат никакво задоцнување или доцнење во репродукцијата.

Контролната табла за креативно аудио вклучена со ова преземање им овозможува на корисниците да ги приспособат своите аудио поставки според нивните преференции. Корисниците можат да приспособат различни поставки, како што се засилување бас, поставки за еквилајзер и опции за конфигурација на звучниците, меѓу другото.

Покрај овие карактеристики, овој драјвер обезбедува и подобрена компатибилност со популарните медиа плеери како што се iTunes и Windows Media Player меѓу другите. Исто така, вклучува ажурирани кодеци кои обезбедуваат беспрекорна репродукција на различни медиумски формати, вклучувајќи MP3, WAV и FLAC датотеки меѓу другите.

Севкупно, ако поседувате уред од серијата Creative Sound Blaster X-Fi, тогаш преземањето и инсталирањето на овој драјвер треба да биде на врвот на вашата листа на приоритети ако сакате да ги добиете најдобрите можни перформанси од него на вашиот компјутер со оперативен систем Microsoft Windows.

Во заклучок:

Возачот за Creative Sound Blaster X-fi Series е суштинско преземање за секој кој сака висококвалитетен звук од звучниците или слушалките на нивниот компјутер додека користи некој од овие седум специфични модели: XtremeGamer Fatal1ty Professional Series; Платинум Fatal1ty шампионска серија; XtremeMusic; XtremeGamer; Платина; Фатално1ty; Elite Pro.

Оваа категорија на софтвер спаѓа во Драјвери што значи дека обезбедува поддршка за Microsoft Windows специјално дизајнирана само за овие седум модели.

Со напредни способности за обработка, како што е технологијата EAX 5, што дава реални звуци на 3D игри во поддржаните игри, заедно со поддршката за репродукција на ASIO со мала латентност, што ја прави идеална опрема дури и за музичари кои бараат опрема за снимање од професионално ниво без да доживеат никакво доцнење или доцнење во репродукцијата.

Корисниците имаат пристап преку лесна за употреба контролна табла каде што можат да приспособат различни поставки според личните преференци, како што се поставките за еквилајзер за засилување на басот, опциите за конфигурација на звучникот итн., обезбедувајќи беспрекорна компатибилност со популарните медиа плеери, вклучително и iTunes & засилувач; засилувач;

Windows Media Player.

Севкупно, ако корисникот поседува еден од овие седум специфични модели, преземањето и инсталирањето  на „Creative Audio Control Panel“ треба да биде на списокот со врвен приоритет доколку сака оптимални перформанси од својот уред додека го користи оперативниот систем на Microsoft.

Па што чекаш? Симни сега!

Целосни спецификации
Издавач Creative Technology
Страница на издавачи http://www.creative.com/
Датум на издавање 2017-10-26
Датум на додавање 2017-10-26
Категорија Возачи
Под категорија Аудио драјвери
Верзија 2.30.0004
Барања за ОС Windows, Windows Vista, Windows 7, Windows 8
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 12
Вкупно преземања 2556

Comments: