DS Clock

DS Clock 3.0

Windows / Duality Software / 10520 / Целосни спецификации
Опис

DS Clock: Сеопфатен дигитален десктоп часовник за вашиот компјутер

Дали сте уморни од досадниот, стандарден часовник на вашиот десктоп? Дали сакате часовник кој не само што е функционален, туку и приспособлив и визуелно привлечен? Не гледајте подалеку од DS Clock - врвниот дигитален десктоп часовник за вашиот компјутер.

DS Clock е моќна софтверска програма која ви овозможува да прикажувате променливи информации за датум, време и временска зона на вашата работна површина. Со неговата функција за низа со флексибилен формат, можете целосно да го приспособите начинот на прикажување на информациите за да одговараат на вашите преференции. Без разлика дали претпочитате 24-часовен или 12-часовен формат на времето, или сакате да прикажувате секунди или милисекунди - DS Clock ве покрива.

Но, тоа не е сè – DS Clock исто така нуди широк опсег на опции за прилагодување за да бидете сигурни дека изгледа и се чувствува токму на вашиот десктоп. Можете да изберете од различни шеми на бои и фонтови за да одговараат на вашиот личен стил. И ако се чувствувате креативно, зошто да не креирате своја сопствена кожа користејќи го вградениот уредувач на кожа?

Една од најкорисните карактеристики на DS Clock е неговата способност да се синхронизира со атомски временски сервери. Ова осигурува дека часовникот на вашиот компјутер е секогаш точен до милисекунда. Нема повеќе да се грижите дека ќе доцните на состаноци поради неправилен системски часовник!

Друга одлична карактеристика на DS Clock е неговата поддршка за Swatch Internet Time (или „време на победување“). Овој уникатен концепт го дели секој ден на 1000 отчукувања наместо традиционални часови и минути. Совршено е за оние кои работат во различни временски зони или едноставно сакаат поуниверзален начин на кажување на времето.

Ако сте некој што сака потсетници во текот на денот, тогаш DS Clock подготви нешто посебно и за вас! Програмата ги поддржува претстојните потсетници од Calendarscope – уште една популарна софтверска програма од Duality Software. Може да поставите потсетници за важни настани како родендени, состаноци или крајни рокови и да ги прикажувате како совети за алатки кога ќе треба.

И последно, но не и најмалку важно – ако сте некој што сака класични ѕвончиња да одѕвонуваат секој час, тогаш не гледајте подалеку од Real Westminster Chimes што е достапен во овој софтвер!

Во краток преглед:

- Прикажи информации за променливата датум/време/временска зона

- Функција на стрингот со флексибилен формат

- Приспособливи шеми на бои/фонтови/кожи

- Синхронизирајте со атомски временски сервери

- Поддршка на Swatch Internet Time

- Претстојна поддршка за потсетници од Calendarscope

- Достапни се вистински Вестминстерски звуци

DS Clock навистина нуди сè што може да се побара во дигитален десктоп часовник - функционалност во комбинација со многу опции за прилагодување! Па зошто да чекаме? Преземете го денес и почнете да уживате во подобрено искуство на вашиот компјутер!

Преглед

Прикажувањето на времето и датумот на работната површина не е ништо ново за Windows, кој традиционално заостанува зад резервниот пазар кога станува збор за мерењето на времето. Нема недостиг од такви прикази; повеќето се бесплатни и многумина репродуцираат аналогни страници на часовникот, иако повеќето користат дигитални дисплеи. Некои се едноставни и јасни, но речиси целосно приспособливи, како DS Clock од Duality Software. Ги прикажува времето и датумот во широк опсег на формати во ненаметлив, компактен линеарен прозорец. Се синхронизира со атомски часовници и временски сервери ширум светот. Исто така, прикажува скокачки потсетници со помош на Calendarscope и е компатибилен со Swatch Internet Time и Stopwatches.

DS Clock се отвори и со компактен приказ на времето и со дијалогот Опции, кој е поделен на две јазичиња, Часовник и Синхронизација. DS Clock им овозможува на корисниците да создадат свој приказ на часовникот со внесување на нивните претпочитани секвенци (стандардно е hh:mm:ss tt -MMMM dd.yyyy) со различни примери достапни со кликнување на копчето Samples. Со кликнување на копчињата означени како Датум, време, временска зона и сепаратор ни дозволуваат да избереме од скокачките списоци. Можеме да го приспособиме не само фонтот, туку и боите на текстот и заднината и да поставиме различни опции како што се вчитување при стартување, заклучување на позицијата на прозорецот и избирање на првиот ден од неделата. Јазичето Синхронизација вклучува долга листа на временски сервери за избор, како и опции за водење дневници. Кликневме на копче означено како „Како да додадам свој сервер за време? кој ја повика соодветната страница во целосно индексираната датотека за помош на програмата. Процесот вклучуваше менување на датотеката timevrs.dat во текстуален уредувач, што е доволно лесно ако ви треба нешто повеќе од она што го обезбедува DS Clock. Со десен клик на екранот на часовникот се пристапува и до Опциите и исто така ни дозволува да ги овозможиме или оневозможиме звуците, да ја заклучиме позицијата на прозорецот и да отвориме уредни мали апликации за стоперката, колку што ни требаа. Не ја пробавме интеграцијата на Calendarscope, иако поврзаните скокачки прозорци работеа добро.

Ни се допаѓа старата школска едноставност и флексибилност на DS Clock, што ни овозможува да го создадеме екранот на часовникот што најмногу одговара на нашите потреби и да го паркираме таму каде што може да ни ги покаже датумот и времето на прв поглед без да го одвлекува вниманието од другите прозорци.

Целосни спецификации
Издавач Duality Software
Страница на издавачи http://www.dualitysoft.com/
Датум на издавање 2017-11-08
Датум на додавање 2017-11-08
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Софтвер за измени
Верзија 3.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 10520

Comments: