CrossFont

CrossFont 7.4

Windows / Acute Systems / 349831 / Целосни спецификации
Опис

CrossFont е моќен софтвер за графички дизајн кој им овозможува на корисниците да ги конвертираат фонтовите TrueType и PostScript Type1 помеѓу Macintosh и PC платформите, како и да конвертираат Type 1 во OpenType. Со CrossFont, можете да ги менувате имињата поврзани со менито во фонтови TrueType и OpenType, со што ќе им биде полесно на корисниците да се движат низ вашите дизајни.

Една од истакнатите карактеристики на CrossFont е неговата поддршка за Zip архивите. Ова значи дека можете лесно да управувате со големи збирки фонтови без да се грижите за ограничувањата на големината на датотеката. Дополнително, софтверот вклучува функција за преглед на фонтот што ви овозможува да видите како ќе изгледаат вашите фонтови пред да направите какви било промени.

Друга одлична карактеристика на CrossFont се неговите можности за автоматско препознавање датотеки. Софтверот може автоматски да ги детектира датотеките со фонтови на вашиот компјутер, заштедувајќи ви време и напор при пребарување на одредени фонтови. Можете исто така да користите функционалност за влечење и спуштање или пребарување на папки за брзо лоцирање на фонтовите што ви се потребни.

При конвертирање на фонтови со CrossFont, контурите на фонтот и навестувањата се зачувани, обезбедувајќи дека вашите дизајни го задржуваат својот оригинален квалитет. Софтверот поддржува и OS X dfont-датотеки, кои вообичаено се користат на Mac компјутерите.

За веб-дизајнерите, CrossFont нуди поддршка за веб-фонтови WOFF (Web Open Font Format) и EOT (Embedded OpenType). Ова го олеснува креирањето прилагодена типографија за веб-локации, додека одржува компатибилност со вкрстени прелистувачи.

Генерално, CrossFont е суштинска алатка за графички дизајнери кои работат на повеќе платформи или треба брзо и лесно да ги претворат своите дизајни во различни формати. Неговиот интуитивен интерфејс го прави лесен за користење дури и ако не сте запознаени со софтверот за графички дизајн. Без разлика дали работите на проекти за печатење или дизајнирате веб-локации, CrossFont има се што ви треба за да создадете прекрасна типографија што се издвојува од толпата.

Целосни спецификации
Издавач Acute Systems
Страница на издавачи http://www.acutesystems.com
Датум на издавање 2017-12-03
Датум на додавање 2017-12-03
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Алатки за фонт
Верзија 7.4
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 349831

Comments: