Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom 1.0

Windows / BANDAI NAMCO Enterainment / 24 / Целосни спецификации
Опис

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom - волшебна авантура чека

Добредојдовте во волшебниот свет на Ni no Kuni II: Revenant Kingdom, игра која ве води во незаборавна авантура исполнета со магија, чуда и опасност. Развиена од Level-5 и објавена од Bandai Namco Entertainment, оваа игра е продолжение на критички признатата Ni no Kuni: Wrath of the White Witch.

Во оваа игра, вие играте како Еван Петивиски Тилдрум, млад крал кој е соборен со државен удар. Решен да изгради ново кралство и да го обедини својот свет против мрачните сили кои им се закануваат на сите, Еван тргнува во извонредна потрага. Покрај него се неговите верни придружници Роланд Крејн и Тани.

Приказната за Ни но Куни II е приказна за надеж и истрајност пред неволјите. Станува збор за изградба на нешто ново од нула, откако сè ви е одземено. Ликовите се привлечни и расположени; нивните борби ќе ви ги влечат врвките на срцето додека се борат за она во што веруваат.

Играње

Ni no Kuni II содржи борба во реално време која е брза и возбудлива. Можете да се префрлате помеѓу ликови за време на битките за да ги искористите нивните уникатни способности или да користите Higgledies - мали суштества кои обезбедуваат поддршка за време на борбите - за да ја свртите плимата во ваша корист.

Како што напредувате низ играта, ќе наидете на различни непријатели кои се движат од гоблини до змејови. Секој непријател има свои силни и слаби страни кои бараат различни стратегии за нивно поразување.

Еден уникатен аспект на Ni no Kuni II е неговата карактеристика за градење кралство каде играчите можат да воспостават свое кралство наречено Evermore. Ќе ви требаат ресурси како дрво или храна за да изградите објекти како фарми или бараки кои ќе му помогнат на вашето кралство да стане посилно со текот на времето.

Графика

Графиките во Ni no Kuni II се неверојатно убави со живописни бои кои го оживуваат секој лик и локација. Дизајните на ликовите беа создадени од Јошијуки Момосе, кој работеше на филмовите на Studio Ghibli како Spirited Away додека Џо Хисаиши состави неверојатна саундтрак за оваа игра која додава длабочина на секоја сцена.

Заклучок

Генерално, Ni No Kuni II: Revenant Kingdom е одличен додаток на колекцијата на секој гејмер кој сака RPG-и со привлечни приказни исполнети со незаборавни ликови сместени во прекрасно изработени светови полни со магија и чуда!

Целосни спецификации
Издавач BANDAI NAMCO Enterainment
Страница на издавачи https://www.bandainamcoent.com/
Датум на издавање 2017-12-19
Датум на додавање 2017-12-19
Категорија Игри
Под категорија Играње улоги
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена $59.99
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 24

Comments: