NexusFont

NexusFont 2.6.2

Опис

NexusFont: Врвен менаџер на фонтови за Windows

Дали сте графички дизајнер или некој што работи со фонтови на редовна основа? Дали имате голема колекција на фонтови со кои треба ефикасно да управувате? Ако е така, NexusFont е совршено решение за вас. Овој менаџер на фонтови за Windows е дизајниран да им помогне на корисниците лесно да ги организираат и споредат своите колекции на фонтови.

Со NexusFont, можете лесно да инсталирате или деинсталирате фонтови од вашиот систем. Ова значи дека можете да ја одржувате вашата колекција на фонтови организирана и без неред. Веќе не треба да се грижите дека имате премногу инсталирани фонтови на вашиот компјутер, што може да го забави вашиот систем и да го отежне наоѓањето на вистинскиот фонт кога ви е потребен.

Една од најкорисните карактеристики на NexusFont е неговата способност да споредува повеќе фонтови одеднаш. Ова значи дека ако се обидувате да изберете помеѓу неколку различни фонтови, можете да ги видите рамо до рамо и да донесете информирана одлука за тоа кој ќе работи најдобро за вашиот проект.

NexusFont поддржува широк опсег на типови фонтови, вклучувајќи TrueType, TrueType Collection, OpenType и Adobe Type1. Ова значи дека без разлика со кој тип на формат на датотека со фонтови работите, NexusFont ве покрива.

Покрај моќните способности за управување со фонтови, NexusFont вклучува и неколку корисни функции за управување со вашите датотеки со фонтови. На пример, ако има дупликат датотеки во вашата колекција или ако некои датотеки се оштетени или оштетени, NexusFont може да помогне да се идентификуваат овие проблеми за да можат брзо да се решат.

Друга одлична карактеристика на NexusFont е неговата способност да креира сопствени групи на фонтови врз основа на специфични критериуми како стил или употреба. Ова го олеснува наоѓањето на вистинскиот фонт за кој било проект без да мора да пребарувате стотици (или дури илјадници) поединечни датотеки.

Севкупно, ако барате моќна, но сепак прифатлива алатка за управување со вашата колекција на фонтови на системи базирани на Windows, тогаш не гледајте подалеку од NexusFont! Со својот интуитивен интерфејс и робустен сет на функции, овој софтвер ќе помогне да се насочат сите аспекти поврзани конкретно со проекти за графички дизајн со тоа што ќе се осигури дека сите потребни алатки се достапни на дофат секогаш кога е најпотребно!

Преглед

Многумина од нас не размислуваат многу за фонтовите, настрана од изборот на нашиот омилен од паѓачкото мени на што и да работиме. Меѓутоа, за другите луѓе - графички дизајнери, веб-дизајнери и општи фонтови - фонтовите се сериозна работа. NexusFont е едноставен менаџер на фонтови што може да им помогне на луѓето да ги организираат своите фонтови и лесно да ги прелистуваат.

Интерфејсот на програмата е едноставен и интуитивен, со неколку менија и копчиња за лесна навигација. Програмата автоматски пристапува и ги прикажува сите фонтови што се инсталирани на вашиот компјутер, а лесно можете да внесувате и нови фонтови. NexusFont е одличен начин за преглед и споредба на фонтови; срцето на програмата е листа на фонтови што може да се скролува и прикажува кој било примерок текст што го сакате. Можете да ги прегледате фонтовите во различни бои, големини и стилови, како и да го вклучите и исклучите антиалисирањето. NexusFont прикажува и метаподатоци -- верзијата на фонтот, леарницата и слично -- и можете да додавате свои ознаки на фонтовите. Групите и множествата ви дозволуваат да ги организирате фонтовите на начини кои имаат смисла за вас, иако признаваме дека никогаш не сме биле целосно јасни за тоа која е разликата помеѓу двете; онлајн датотеката за помош на програмата не навлегува во многу детали за ова. Генерално, мислиме дека NexusFont е одличен начин за организирање и преглед на фонтови, особено за луѓе кои не сакаат да издвојат големи пари за менаџер на фонтови.

NexusFont се инсталира учтиво, но остава папка по отстранувањето. Ја препорачуваме оваа програма на сите.

Целосни спецификации
Издавач Xiles
Страница на издавачи http://xiles.net
Датум на издавање 2018-02-12
Датум на додавање 2018-02-12
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Алатки за фонт
Верзија 2.6.2
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 49
Вкупно преземања 94483

Comments: