BleScanner for Windows 10

BleScanner for Windows 10 1.1.0.0

Windows / Software Tycoon / 662 / Целосни спецификации
Опис

BleScanner за Windows 10 е бесплатен Bluetooth скенер со ниска енергија (BLE) кој е дизајниран да им помогне на програмерите и ентузијастите лесно да ги откријат и анализираат BLE уредите во нивна близина. Оваа моќна алатка е компатибилна со Universal Windows Platform (UWP), што ја прави идеален избор за програмери кои градат апликации за Windows 10.

Со BleScanner, можете брзо да скенирате за BLE уреди во близина и да прегледувате детални информации за секој уред, вклучувајќи го неговото име, јачината на сигналот, услугите, карактеристиките и многу повеќе. Можете исто така да ги филтрирате резултатите врз основа на специфични критериуми како што се името на уредот или UUID на услугата.

Една од клучните карактеристики на BleScanner е неговата способност да декодира рекламни пакети од уредите BLE. Ова ви овозможува да видите точно кои податоци се пренесуваат од секој уред и да стекнете увид за тоа како функционира. Можете исто така да ги извезувате овие податоци во различни формати како CSV или JSON за понатамошна анализа.

Покрај скенирањето за BLE уреди во близина, BleScanner поддржува и поврзување со оддалечени GATT сервери преку Bluetooth. Ова ви овозможува да комуницирате со услугите и карактеристиките на оддалечените уреди директно од апликацијата.

BleScanner има едноставен, но интуитивен кориснички интерфејс што го прави лесен за користење дури и ако немате претходно искуство со развојот на BLE. Апликацијата обезбедува ажурирања во реално време кога се откриваат нови уреди или постојните го менуваат својот статус.

Севкупно, BleScanner е суштинска алатка за секој развивач или ентузијаст кој сака да работи со технологијата Bluetooth ниска енергија на Windows 10. Нејзините моќни карактеристики и леснотијата на користење ја прават задолжителна апликација во вашиот пакет со алатки.

Клучни карактеристики:

- Бесплатен Bluetooth скенер со ниска енергија

- Компатибилен со Universal Windows Platform (UWP)

- Скенирајте ги BLE уредите во близина

- Погледнете детални информации за секој уред

- Филтрирајте ги резултатите врз основа на специфични критериуми

- Дешифрирајте рекламни пакети од уредите BLE

- Извезете податоци во CSV или JSON формат

- Поврзете се со далечински сервери ГАТТ преку Bluetooth

Системски барања:

За да го стартувате BleScanner на вашиот компјутер, ви треба:

- Компјутер со Windows 10 верзија 14393.0 или понова.

- Компатибилен Bluetooth адаптер кој поддржува Bluetooth Low Energy.

Заклучок:

Ако барате сигурна и лесна за употреба алатка која ви помага да ги откриете и анализирате BLE уредите во близина на вашиот компјутер со Windows 10, тогаш не гледајте подалеку од BleScanner! Со своите моќни карактеристики како што се декодирање рекламни пакети од уредите BLE и извоз на податоци во формат CSV/JSON, заедно со компатибилноста на UWP платформата, го прави овој софтвер суштински дел од комплетот алатки на секој програмер!

Целосни спецификации
Издавач Software Tycoon
Страница на издавачи
Датум на издавање 2018-05-17
Датум на додавање 2018-03-01
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за кодирање
Верзија 1.1.0.0
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10, Windows 10 Mobile (x86, x64, ARM)
Цена Free
Преземања неделно 14
Вкупно преземања 662

Comments: