Active Geometry for Windows 10

Active Geometry for Windows 10

Опис

Active Geometry за Windows 10 е едукативен софтвер кој им овозможува на корисниците да цртаат геометрија и да функционираат графики, да го репродуцираат креативниот процес и да ја разменат својата работа со други. Со својот кориснички интерфејс и моќни алатки, Active Geometry го олеснува создавањето сложени геометриски форми и прекрасни графикони на функции.

Без разлика дали сте студент или наставник, Active Geometry е совршена алатка за истражување на светот на геометријата. Со користење на точки, линии, кругови, агли, полигони и други основни алатки обезбедени од софтверот, можете да ја прилагодите вашата графичка алатка за брзо да изградите сложена геометрија. Можете исто така да додавате функции на вашите цртежи за да создадете прекрасни графикони на функции.

Една од најимпресивните карактеристики на Active Geometry е неговата способност да го репродуцира креативниот процес. Ова значи дека можете да гледате како се создава цртеж чекор по чекор за подобро да разберете како е направен. Оваа функција е особено корисна за учениците кои учат за геометријата или наставниците кои сакаат да покажат како се создадени одредени форми.

Друга одлична карактеристика на Active Geometry е неговата способност да разменува работа со други. Ова значи дека можете да ги споделите вашите цртежи со други корисници на софтверот или дури и да ги прикачите онлајн за другите да ги видат. Оваа функција им олеснува на учениците и на наставниците да соработуваат на проекти или да споделуваат идеи еден со друг.

Севкупно, Active Geometry за Windows 10 е одличен образовен софтвер кој им обезбедува на корисниците моќни алатки за истражување на геометријата и создавање неверојатна графика. Без разлика дали сте ученик кој бара помош со домашните задачи или наставник кој бара нови начини да ги вклучи вашите ученици на часовите по математика, овој софтвер има се што ви треба!

Целосни спецификации
Издавач Leon Li
Страница на издавачи http://www.69pai.com/privacy.html
Датум на издавање 2018-05-15
Датум на додавање 2018-03-01
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Друго
Верзија
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10, Windows 8.1, Windows 10 Mobile (ARM, x86, x64)
Цена Free
Преземања неделно 5
Вкупно преземања 118

Comments: