McGraw-Hill K-12 ConnectED Mobile for Windows 10

McGraw-Hill K-12 ConnectED Mobile for Windows 10

Windows / McGraw-Hill School Education Group / 417 / Целосни спецификации
Опис

McGraw-Hill K-12 ConnectED Mobile за Windows 10 е моќен образовен софтвер кој работи заедно со апликацијата ConnectED на McGraw-Hill Education за оценките К - 12. Оваа апликација обезбедува често користени функции ConnectED на уредите со Windows 8 и додава моќна нова мобилна настава и можности за учење за наставниците и учениците.

Со оваа апликација, наставниците можат да гледаат планови за часови, да создаваат списоци со задачи за задачи, да пребаруваат и да бараат ресурси и да пристапуваат до е-книги направени само за таблети. Алатките достапни во е-книгите вклучуваат истакнување, пребарување на текст, пенкало (пишувајте на екранот!), обележувачи, белешки, функционалност за штипкање и зумирање, како и лесна навигација. Дополнително, достапен е офлајн пристап за корисниците да можат да продолжат да учат дури и кога не се поврзани на интернет.

Важно е да се напомене дека иако е-книгите се вклучени во овој софтверски пакет, тие можеби не се достапни за сите програми. Сепак, клиентите на Reading Wonders ќе имаат пристап до Leveled Readers кои се достапни офлајн заедно со Anthologies Workshop Books кои се исто така достапни офлајн. Во овој пакет е вклучена и функцијата Reads оваа недела.

Апликацијата McGraw-Hill K-12 ConnectED Mobile е дизајнирана специјално имајќи ги предвид едукаторите; им обезбедува моќен сет на алатки што им овозможува да испорачуваат висококвалитетни образовни содржини директно од нивниот мобилен уред. Со својот кориснички интерфејс и интуитивните карактеристики на дизајнот, како што се нагласувањата на пенкалото за белешки зачувани на сите уреди, го прават идеален избор за зафатени едукатори на кои им е потребен брз пристап до нивните материјали во секое време.

Овој софтверски пакет е специјално оптимизиран за употреба на уреди со Windows 10 што го прави идеален избор доколку сакате да го подобрите вашето образовно искуство користејќи ја технологијата на Microsoft. Нуди широк опсег на функции дизајнирани специјално за едукаторите, вклучително и лесни алатки за навигација, како што е функционалноста за стискање и зумирање, што го олеснува брзото навигација низ сложени едукативни материјали од кога било досега.

Севкупно, апликацијата McGraw-Hill K-12 ConnectED Mobile претставува одлична инвестиција ако сакате да го подигнете вашето образовно искуство на ниво или два! Без разлика дали сте наставник или ученик, овој софтверски пакет нуди сè што ви треба веднаш на вашите прсти што го прави учењето подостапно од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач McGraw-Hill School Education Group
Страница на издавачи
Датум на издавање 2018-05-15
Датум на додавање 2018-03-01
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Друго
Верзија
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10, Windows 8.1 (x64, x86)
Цена Free
Преземања неделно 9
Вкупно преземања 417

Comments: