WinDbg Preview for Windows 10

WinDbg Preview for Windows 10 1.0.16.0

Windows / Microsoft Corporation / 1809 / Целосни спецификации
Опис

Дали сте програмер што бара моќна алатка за дебагирање што ќе ви помогне да ги идентификувате и поправите проблемите во вашиот код? Не гледајте подалеку од WinDbg Preview за Windows 10, најновата верзија на популарниот дебагер на Microsoft.

Со своите модерни визуелни слики и побрзи прозорци, WinDbg Preview нуди подобрено корисничко искуство што го олеснува од кога било навигацијата низ вашиот код. И со неговото полноправно искуство за скриптирање, можете да ги автоматизирате повторувачките задачи и да го рационализирате работниот тек за дебагирање.

Но, можеби највозбудливата карактеристика на WinDbg Preview е Дебагирање на патување низ времето. Оваа иновативна технологија ви овозможува да чекорите наназад и напред низ извршувањето на вашиот код, што го олеснува прецизирањето каде точно се појавуваат проблеми. Со Дебагирање на патување низ времето, можете дури и да се вратите назад во времето за да видите што се случило пред да се случи пад или грешка.

Се разбира, сите команди, екстензии и работни текови на кои програмерите почнаа да се потпираат во претходните верзии на WinDbg сè уште се достапни во WinDbg Preview. И со неговиот лесно проширлив модел на податоци за дебагер напред и во центарот, лесно е да се приспособи алатката за да ги задоволи вашите специфични потреби.

Важно е да се напомене дека додека WinDbg Preview работи и со Windows 10 Pro и со Home изданија, тој не е компатибилен со Windows 10 S. Затоа, ако ја користите оваа рационализирана верзија на Windows 10 на вашиот уред, задолжително изберете друга алатка за отстранување грешки наместо тоа.

За да дознаете повеќе за тоа како WinDbg Preview може да ви помогне да го подобрите вашиот развојен процес или да го преземете софтверот денес, посетете http://aka.ms/windbgblog или https://go.microsoft.com/fwlink/p/?linkid=854349!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft Corporation
Страница на издавачи https://support.microsoft.com/en-us/contactus/
Датум на издавање 2018-05-15
Датум на додавање 2018-03-01
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за кодирање
Верзија 1.0.16.0
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10 (x86)
Цена Free
Преземања неделно 36
Вкупно преземања 1809

Comments: