Microsoft Bing Dictionary (Chinese-English) for Windows 10

Microsoft Bing Dictionary (Chinese-English) for Windows 10 2.8.0.0

Windows / Microsoft Corporation / 158 / Целосни спецификации
Опис

Microsoft Bing Dictionary (кинеско-англиски) за Windows 10 е едукативен софтвер кој им обезбедува на корисниците сеопфатна и точна алатка за преведување. Овој софтвер е дизајниран да им помогне на корисниците да учат кинески и англиски јазици со тоа што ќе им обезбеди можност да преведуваат зборови, фрази и реченици од еден јазик на друг.

Со Microsoft Bing Dictionary, корисниците можат лесно да преведуваат кинески знаци на англиски или обратно. Софтверот вклучува и аудио изговор за двата јазика, што им олеснува на корисниците да научат како правилно да ги изговараат зборовите.

Една од клучните карактеристики на Microsoft Bing Dictionary е неговата способност да обезбедува контекстуални преводи. Ова значи дека софтверот го зема предвид контекстот во кој се користи збор или фраза и обезбедува попрецизен превод врз основа на тој контекст. На пример, ако го внесете зборот „банка“ во софтверот, тој ќе обезбеди различни преводи во зависност од тоа дали се однесувате на финансиска институција или на страната на реката.

Покрај неговите можности за преведување, Microsoft Bing Dictionary вклучува и низа други функции дизајнирани да им помогнат на корисниците да ги подобрат своите јазични вештини. Тие вклучуваат:

1. Збор на денот: Секој ден, Microsoft Bing Dictionary им нуди на корисниците нов збор и на кинески и на англиски, заедно со неговата дефиниција и примери за употреба.

2. Картички: Корисниците можат да креираат прилагодени картички користејќи зборови што ги превеле со цел да им помогнат поефикасно да го запаметат вокабуларот.

3. Гласовно пребарување: Корисниците можат да бараат зборови користејќи го својот глас наместо да ги пишуваат.

4. Историја: Софтверот ги следи сите претходни пребарувања за корисниците подоцна лесно да се повикаат на нив.

5. Омилени: Корисниците можат да зачувуваат често користени преводи како омилени за брз пристап подоцна.

Генерално, Microsoft Bing Dictionary (кинеско-англиски) за Windows 10 е одлична алатка за секој што сака да ги подобри своите јазични вештини или едноставно да комуницира поефективно помеѓу овие два јазика. Неговиот интуитивен интерфејс и моќните карактеристики го прават лесен за користење, а истовремено обезбедуваат прецизни преводи секој пат!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft Corporation
Страница на издавачи https://support.microsoft.com/en-us/contactus/
Датум на издавање 2018-05-15
Датум на додавање 2018-03-01
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Друго
Верзија 2.8.0.0
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10, Windows 10 Mobile (x86, x64, ARM)
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 158

Comments: