SUSE Linux Enterprise Server 12 for Windows 10

SUSE Linux Enterprise Server 12 for Windows 10 1.1.0.0

Опис

SUSE Linux Enterprise Server 12 за Windows 10 е моќен и безбеден оперативен систем за сервер со отворен код дизајниран да напојува физички, виртуелни и клучни работни оптоварувања за мисијата базирани на облак. Тоа е решение од светска класа кое нуди најдобри перформанси со намален ризик од технолошка застареност или заклучување на продавачот.

Со SUSE Linux Enterprise Server 12, можете да го стартувате оперативниот систем со внесување „sles-12“ во командната линија или со кликнување на плочката SUSE Linux Enterprise Server 12 во менито за почеток на Windows 10. Дополнително, можете да ја регистрирате вашата бесплатна, едногодишна претплата за развивачи на SUSE Linux Enterprise Server со посета на нивната веб-страница.

Овој софтвер е дизајниран за мешани ИТ средини и работи на сите главни архитектури на процесори. Оптимизиран е да работи на водечки хипервизори и поддржува неограничен број гости на виртуелната машина по физички систем со една претплата. Ова го прави совршен гостин за виртуелно и облак компјутери.

SUSE Linux Enterprise Server 12 нуди модуларен оперативен систем за општа намена кој обезбедува флексибилност во опциите за распоредување. Вклучува и напредни безбедносни карактеристики како што се профилите на AppArmor кои обезбедуваат политики за задолжителна контрола на пристап (MAC) за заштита од напади од нула ден.

Една од клучните придобивки од користењето на SUSE Linux Enterprise Server 12 е неговата способност беспрекорно да се интегрира со постоечката ИТ инфраструктура. Ова значи дека бизнисите можат лесно да мигрираат од други платформи без да доживеат никаков прекин или пречки во нивното работење.

За оние на кои им се потребни детални спецификации на производот и системски барања, можат да ја посетат www.suse.com/products/server/. Дополнително, поддршката од заедницата е достапна преку форумите на https://forums.suse.com/forumdisplay.php?112-SLES-on-Windows-Subsystem-for-Linux-%28WSL%29

Накратко, ако барате сигурен оперативен систем за сервер со отворен код кој нуди најдобри перформанси додека го намалува ризикот од технолошка застареност или заклучување на продавачот, тогаш не гледајте подалеку од SUSE Linux Enterprise Server 12 за Windows 10!

Целосни спецификации
Издавач SUSE
Страница на издавачи http://www.suse.com/
Датум на издавање 2018-05-16
Датум на додавање 2018-03-01
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за кодирање
Верзија 1.1.0.0
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10 (x64)
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 54

Comments: