mPassport Seva for Windows 10

mPassport Seva for Windows 10

Windows / Consular Passport and Visa CPV Division / 47 / Целосни спецификации
Опис

mPassport Seva за Windows 10 е едукативен софтвер кој им овозможува на индиските граѓани удобен и транспарентен начин за пристап до услуги поврзани со пасош. Овој софтвер е дел од Проектот Passport Seva, кој го спроведува Одделот за конзуларност, пасоши и визи (CPV) на Министерството за надворешни работи (МЕА), Владата на Индија. Проектот има за цел да ги обезбеди сите услуги поврзани со пасошот на брз и ефикасен начин.

Проектот Passport Seva е еден од најголемите проекти во рамките на Националниот план за е-управување (NeGP) кој се спроведува во режим на јавно-приватно партнерство со Tata Consultancy Services (TCS) како приватен партнер. Проектот е веќе операционализиран и ги опслужува граѓаните преку 77 Passport Seva Kendras низ Индија.

Со цел да обезбеди мобилно овозможување јавни услуги, МЕА лансираше мобилна апликација „mPassport Seva“ за да понуди широк спектар на услуги за корисниците на паметни телефони, како што се следење на статусот на апликацијата за пасош, лоцирање на пасош Сева Кендра (PSK) и општи информации на различни чекори вклучени во добивањето на пасош.

Апликацијата mPassport Seva за Windows 10 им нуди на корисниците лесен за користење интерфејс кој им овозможува пристап до сите овие функции од нивните десктоп или лаптоп компјутери. Со оваа апликација, корисниците можат да го следат статусот на нивната апликација за пасош во реално време без да мора да посетуваат владина канцеларија или PSK. Тие исто така можат да го лоцираат својот најблизок PSK користејќи GPS технологија интегрирана во оваа апликација.

Дополнително, mPassport Seva за Windows 10 обезбедува општи информации за различните чекори вклучени во добивањето пасош, како што се документите потребни за аплицирање за пасоши, таксите што се плаќаат во различни фази за време на обработката итн. Овие информации им помагаат на корисниците да разберат што им треба пред да аплицираат за пасоши за да можат да избегнат непотребни одложувања или одбивања поради некомплетна документација.

Севкупно, mPassport Seva за Windows 10 е одличен образовен софтвер кој им овозможува на индиските граѓани лесен пристап до важни услуги поврзани со пасош од нивните десктоп компјутери или лаптопи без да мора физички да посетуваат владина канцеларија или PSK. Неговиот кориснички интерфејс го олеснува дури и за оние кои не се запознаени со технологијата, додека неговата функција за следење во реално време обезбедува транспарентност во текот на целиот процес што ја прави една од најдобрите апликации достапни денес!

Целосни спецификации
Издавач Consular Passport and Visa CPV Division
Страница на издавачи
Датум на издавање 2018-04-13
Датум на додавање 2018-03-01
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Друго
Верзија
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10 Mobile, Windows Phone 8.1, Windows Phone 8 (ARM)
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 47

Comments: