Daily Quran Verses for Windows 10

Daily Quran Verses for Windows 10

Опис

Daily Quran Verses for Windows 10 е едукативен софтвер кој на корисниците им обезбедува секојдневни исламски цитати, изреки, хадиси и приказни за да им помогне да научат повеќе за исламот. Оваа апликација не е само уште една алатка за наведување цитати од Куранот; нуди уникатен пристап со прикажување на еден нов инспиративен цитат секој ден. Корисниците ќе бидат известени наутро со понудата или приказната на денот.

Да го започнете денот со инспиративен стих од Куранот може да даде позитивен тон за целиот ваш ден. Дневните стихови и посветености на Куранот се најдобриот начин да се започне денот. Утринава апликацијата исламски стихови може да се користи за квиз за Куран, исламски морални приказни, исламска квиз игра, учење Куран, СМС на Алах, исламски приказни за муслимани и многу повеќе.

Оваа апликација може да се користи и како апликација за читање Куран или како алатка за толкување на исламските соништа. Содржи различни карактеристики како англиски преводи на Куранот од Судаис и Мишари Ал Афаси заедно со многу други корисни ресурси како исламски приказни на англиски јазик и квизови за исламот.

Пред да ја развиеме оваа апликација за лансирање на Алах, спроведовме анкета за да разбереме што сакаат луѓето од образовен софтвер поврзан со исламот. Многу луѓе побараа од нас да развиеме islamski prirucnik (исламски прирачник), islamicaster (исламски пренос), исламски хиџри (исламски календар), исламски хадис (исламски традиции), исламска јуриспруденција (исламски закон) или quran dan terjemah (превод на Куранот). Некои побараа од нас да развиеме алатки како Куран хафалан (меморирање на Куранот), Куран Карим (Благороден Куран), Куран Отмани (османлиско писмо на Куранот), Куран оромо (Куран на оромо јазик), каида (Арапски Куран азбука) или куран дуа (курански молби). Врз основа на овие предлози ја развивме оваа сеопфатна апликација која ги вклучува сите овие карактеристики.

За да го создадеме ова време на молитва и апликација за наоѓање насока Кибла, собравме цитати од различни извори, вклучително и арапски книги со хадиси, како што се Сахих Бухари и Муслим, заедно со аудио предавања за исламот од познати научници како Шејх Хамза Јусуф и Јасмин Могахед, меѓу другите. Ги вклучивме и имињата на Алах заедно со нивните значења за корисниците подобро да го разберат нивното значење.

Оваа апликација содржи стихови и цитати од различни извори, вклучително и самиот Свети Куран, заедно со збирките на хадиси, како што се Сахих Бухари и Муслим, меѓу другите. Вклучува и поезија од Албаз Поезија и Руми (Мухамед Џалал уд Дин Балки).

Оваа апликација за молитва со компас е совршена за оние кои сакаат да го изучуваат Куранот користејќи ги своите паметни телефони додека водат евиденција за времето на молитва според нивната локација низ светот.

Ги поздравуваме предлозите од нашите корисници за да можеме да ја направиме оваа апликација уште подобра отколку што е веќе! Ако имате какви било идеи, ве молиме испратете ги на нашиот пат!

Ако наидете на какви било проблеми додека го користите нашиот производ, ве молиме известете не за да можеме веднаш да ги решиме! Нашиот производ е дизајниран имајќи ги предвид луѓето кои живеат во Соединетите Американски Држави (САД/САД), Канада, Австралија, Обединетото Кралство (Велика Британија/Англија), Германија и други земји кои зборуваат англиски ширум светот кои сакаат да научат повеќе за исламот преку технологија!

Целосни спецификации
Издавач BestAppWorld
Страница на издавачи
Датум на издавање 2018-04-12
Датум на додавање 2018-03-01
Категорија Образовен софтвер
Под категорија е-книги
Верзија
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања Available for Windows 10 Mobile, Windows Phone 8.1 (ARM)
Цена Free
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 124

Comments: