UnitConversion

UnitConversion 1.4

Опис

UnitConversion е моќна и лесна за употреба алатка за метричка конверзија која ви овозможува да ги конвертирате американските конвенционални единици во метрички вредности. Без разлика дали треба да конвертирате мерења на должина, температура, волумен, површина, година или тежина, UnitConversion ве опфати.

Со својот интуитивен интерфејс и сеопфатните карактеристики, UnitConversion го олеснува секој брзо и прецизно конвертирање помеѓу различни системи за мерење. Без разлика дали сте студент кој студира во странство или професионалец кој работи во меѓународна средина, овој софтвер е суштинска алатка за секој кој треба да работи со различни системи за мерење.

Една од клучните карактеристики на UnitConversion е неговата способност да конвертира мерења на должина. Со овој софтвер, можете лесно да конвертирате инчи, стапки и милји во сантиметри (cm), метри (m) и километри (km). Оваа функција е особено корисна за инженерите кои треба да работат и со царски и со метрички единици при дизајнирање производи или структури.

Друга важна карактеристика на UnitConversion е неговата способност да конвертира мерења на температурата. Со овој софтвер, можете лесно да се префрлате помеѓу Фаренхајт и степени Целзиусови со само неколку кликања. Оваа функција е корисна кога патувате во странство или работите на проекти за кои е потребна конверзија на температурата.

Покрај конверзијата на должина и температура, UnitConversion исто така им овозможува на корисниците лесно да ги претвораат мерењата на волуменот како што се галони (gal) во литри (L). Оваа функција е особено корисна за оние кои работат во прехранбената индустрија каде што рецептите често бараат прецизни мерења или во царски или во метрички единици.

За оние на кои им е потребна помош за конвертирање на мерењата на површина како што се квадратни милји во квадратни километри (km²), UnitConversion ви го врати грбот! Со само неколку кликања на копчето на глувчето, корисниците можат брзо да се префрлаат помеѓу различни системи за мерење на површината без никакви проблеми.

Друга уникатна карактеристика на UnitConversion е неговата способност да ги конвертира датумите на Јапонскиот календар во датуми на Сончевиот календар. Оваа функција е корисна за оние кои се заинтересирани за јапонската култура или историја, како и за професионалците кои работат на проекти кои вклучуваат јапонски клиенти или партнери.

Конечно, ако ви треба помош за конвертирање на мерењата на тежината како што се унци (oz) и фунти (lb) во грами (g) или килограми (kg), тогаш не гледајте подалеку од UnitConversion! Со овој софтвер на дофат на раката, ќе можете да направите брзи и точни конверзии во ниедно време!

Overall,theUnit Conversionsoftwareis an essentialtoolforanyone whoneedstoconvertbetweenimperialandmetricunits.Withitsintuitiveinterfaceandcomprehensivefeatures,thissoftwaremakesit easyforanyonetoquicklyandaccuratelyconvertdifferentmeasurement systems.Whether youreastudentstudyingabroadoraprofessionalworkinginaninternationalsetting,thissoftwareisamust-haveforanyonewhodealwithdifferentmeasurementunitsongaday-to-daybasis.So why wait? Преземете ја конверзијата на единицата денес и започнете со правење точни мерења во неодложно време!

Целосни спецификации
Издавач Easai
Страница на издавачи http://easai.00freehost.com
Датум на издавање 2018-03-09
Датум на додавање 2018-03-09
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Разен софтвер за дома
Верзија 1.4
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1894

Comments: