CSE HTML Validator Lite

CSE HTML Validator Lite 16.05

Windows / AI Internet Solutions LLC / 283800 / Целосни спецификации
Опис

CSE HTML Validator Lite е моќна и бесплатна алатка за развој на HTML дизајнирана за Microsoft Windows. Тоа е суштинска алатка за веб-програмери кои сакаат да создаваат HTML, CSS и XHTML документи без проблеми. Со CSE HTML Validator Lite, можете лесно да ги лоцирате и поправате проблемите во вашиот код, така што вашата веб-локација правилно се прикажува во различни веб-прелистувачи.

Без разлика дали користите уредник WYSIWYG или автоматски генератор на HTML, може да има скриени проблеми во вашиот код што може да предизвикаат проблеми со приказот на вашата веб-локација. CSE HTML Validator Lite ви помага да ги идентификувате овие проблеми брзо и лесно за да можете да ги поправите пред да станат поголеми проблеми.

Една од клучните карактеристики на CSE HTML Validator Lite е неговата способност да ги потврдува и старите и новите верзии на HTML (вклучувајќи ја најновата верзија –HTML5), CSS и XHTML документи. Ова значи дека без разлика на кој тип на документ работите, CSE HTML Validator Lite ве покрива.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговиот лесен интегриран уредувач кој им овозможува на корисниците да ги уредуваат своите документи директно во самата апликација. Ова го олеснува правењето промени во лет без да мора да се префрлате помеѓу различни апликации.

CSE HTML Validator Lite, исто така, вклучува низа други корисни функции, како што се проверка на правопис, проверка на врски, проверка на пристапност (WCAG 1 и 2), проверки за оптимизација на оптимизација (вклучувајќи го и Google PageRank), истакнување синтакса за различни програмски јазици, вклучувајќи PHP, JavaScript и повеќе .

Покрај тоа што е одлична алатка за развој за искусни програмери кои сакаат да ги подобрат своите вештини за кодирање или да ги решат проблемите со постоечките проблеми со кодот; CSE HTML Validator Lite е исто така идеална алатка за учење за почетници кои сакаат да научат како да пишуваат чист код од нула.

Со редовно користење на овој софтвер како дел од вашиот развојен процес; не само што ќе помогне да се осигурате дека вашата веб-страница се прикажува правилно на сите уреди, туку и ќе им олесни на пајаците на пребарувачите како Googlebot или Bingbot правилно да ја индексираат вашата страница што може да доведе до повисоки рангирања на страниците со резултати од пребарувањето со текот на времето!

Севкупно; ако барате брзо лесно и бесплатно решение што помага да се создадат веб-локации без проблеми, тогаш не гледајте подалеку од CSEHTMLValidatorLite!

Целосни спецификации
Издавач AI Internet Solutions LLC
Страница на издавачи https://www.htmlvalidator.com/
Датум на издавање 2018-03-11
Датум на додавање 2018-03-11
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за веб-страница
Верзија 16.05
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 22
Вкупно преземања 283800

Comments: