Media Player Codec Pack Lite

Media Player Codec Pack Lite 4.5.8

Windows / Media Player Codec Pack / 245549 / Целосни спецификации
Опис

Media Player Codec Pack Lite: Крајното решение за репродукција на видео

Дали сте уморни од постојано пребарување на вистинските кодеци за репродукција на вашите омилени филмови и музички датотеки? Дали сакате едноставно, лесно решение што може да се справи со речиси секој формат на датотека? Не гледајте подалеку од Media Player Codec Pack Lite.

Овој бесплатен пакет на кодеци, филтри и разделувачи е дизајниран да ја олесни репродукцијата на видеото. Со Media Player Codec Pack Lite инсталиран на вашиот компјутер, ќе можете да репродуцирате 99,9% од датотеките преку вашиот медиа плеер. Нема повеќе фрустрирачки пораки за грешка или аудио траки што недостасуваат - само непречено репродукција секој пат.

Но, што точно е кодек пакет и зошто ви е потребен? Накратко, кодеците се софтверски компоненти кои му овозможуваат на вашиот медиа плеер да декодира различни видови аудио и видео датотеки. Без соодветните кодеци инсталирани на вашиот систем, некои датотеки едноставно нема да се репродуцираат воопшто.

Таму доаѓа Media Player Codec Pack Lite. Овој пакет ги вклучува сите најчесто користени кодеци за репродукција на филмови и музички датотеки. Вклучува и дополнителни асоцијации на датотеки што го прават Windows Media Player компатибилен со BDMV (нешифриран BluRay/AVCHD), EVO (нешифриран HD-DVD), MKV, M2TS, MP4, VOB, OGM, WEBM, FLV и NUV филмски датотеки.

Покрај поддршката за широк опсег на формати на датотеки надвор од кутијата, овој пакет со кодек нуди и напредни опции за прилагодување на вашето искуство со репродукција. За време на инсталацијата, корисниците можат да избираат од различни опции за аудио излез, кои се движат од основен 2-канален стерео до 7-канален опкружувачки звук. Дигиталниот аудио S/PDIF/HDMI премин е исто така поддржан, овозможувајќи им на корисниците со системи за домашно кино да уживаат во висококвалитетен звук без губење на квалитетот.

Една особено корисна карактеристика на овој пакет кодек е неговата способност да ги открие најдобрите поставки тестирани со доказ врз основа на вашата системска конфигурација. Ова обезбедува оптимални перформанси додека го минимизира користењето на ресурсите. Корисниците можат и рачно да ги приспособат поставките доколку сакаат.

Друга предност на користењето Media Player Codec Pack Lite е неговата поддршка и за 32-битни и 64-битни верзии на Windows. Без разлика дали користите постара верзија како Windows XP или Vista или сте надградени на Windows 10, овој пакет со кодек ќе работи беспрекорно со најпопуларните медиа плеери вклучувајќи VLC, GOM плеер итн.

Се разбира, постојат некои ограничувања кога станува збор за репродукција на одредени типови на заштитени содржини како што се комерцијални ДВД или Blu-ray дискови. Сепак, дури и во овие случаи често има достапни решенија како што е користење на специјализиран софтвер како AnyDVD HD или PowerDVD Ultra.

Генерално, ако барате лесно за користење решение кое може да се справи со речиси секаков вид видео или музичка датотека без да бара повеќекратни преземања или комплицирани процедури за поставување, тогаш не гледајте подалеку од Media Player Codec Pack Lite!

Целосни спецификации
Издавач Media Player Codec Pack
Страница на издавачи http://www.mediaplayercodecpack.com
Датум на издавање 2022-08-22
Датум на додавање 2022-08-22
Категорија Видео софтвер
Под категорија Видео плеери
Верзија 4.5.8
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows 11, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 12
Вкупно преземања 245549

Comments: