Media Player Codec Pack

Media Player Codec Pack 4.4.8

Windows / Media Player Codec Pack / 13409234 / Целосни спецификации
Опис

Пакетот Codec Media Player е задолжителен за секој кој сака да гледа филмови и да слуша музика на својот компјутер. Овој бесплатен пакет кодеци, филтри и разделувачи го олеснува репродукцијата на речиси секаков тип на датотека преку вашиот медиа плеер. Со инсталиран Media Player Codec Pack, ќе можете да репродуцирате 99,9% од датотеките без никакви проблеми.

Една од одличните работи за овој софтвер е тоа што поддржува широк спектар на типови датотеки. Се применуваат дополнителни асоцијации на датотеки за да се направи Windows Media Player да репродуцира BDMV (нешифриран BluRay/AVCHD), EVO (нешифриран HD-DVD), MKV, M2TS, MP4, VOB, OGM, WEBM, FLV и NUV филмови. Поддржува и музички фајлови AC3, DTS, FLAC, APE, OGG, WV TTA OFR SHN, како и аудио датотеки за тракерот MO3 IT XM S3M MTM MOD UMX.

Кодечкиот пакет на Media Player, исто така, поддржува различни типови на компресија, вклучувајќи AVC, H.264, x264, H.263, H261 DivX, XviD Flash видео VP3-8 Morgan JPEG MJPEG MPEG4 MPEG2.

Кога го инсталирате пакетот на вашиот компјутер, можете да изберете од различни аудио опции за време на инсталацијата што им овозможуваат на корисниците да постават излез од основниот 2.0-канален стерео до излезот од 7.1 канали. Софтверот ги открива најдобрите тестирани поставки со доказ со дополнителни опции за процесорот. Компатибилност со графичкиот процесор и DXVA.

Дигиталниот аудио премин S/PDIF/HDMI за системите за домашно кино може да го постави корисникот да емитува Dolby Digital AC3, Dolby Digital Plus E-AC3, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD дури и повеќеканално не-AC3/DTS аудио (на пример 5.1-канален FLAC) може да се постави да се шифрира како AC3 и да излезе дигитален S/PDIF/HDMI.

Вклучени во пакетот се голем број кодек за шифрирање кои ви дозволуваат да ги шифрирате датотеките во формати како што се DivX и XviD во вашата омилена апликација за кодирање. Ве молиме имајте предвид дека за заштитените формати може да биде потребен специфичен плеер. Пакетот поддржува и 32-битни и 64-битни верзии на Windows Media Player, како и на повеќето други играчи достапни денес.

Генерално, Media Player Codec Pack е суштинска алатка за секој кој сака репродукција без проблеми на нивниот компјутер. Лесниот за користење интерфејс го прави едноставен дури и за почетници, додека неговите напредни функции го прават совршен за поискусните корисници. барате се-во-едно решение кое ќе ви овозможи да уживате во сите ваши омилени филмови, музика и видеа без никаков проблем, пакетот Codec Media Player дефинитивно вреди да се провери!

Преглед

Media Player Codec Pack го надополнува вашиот Windows Media Player со додавање поддршка за десетици нови видео и аудио формати. Ако не сакате да преземете универзален плеер за да ги репродуцирате сите ваши омилени песни и филмови, ова ќе биде суштински поттик за вашиот вграден медиа плеер.

Овој сеопфатен пакет додава поддршка за FLAC, MP4, FLV и други формати на видео, како и некои нејасни аудио датотеки на 32-битни и 64-битни верзии на Windows. Можете да го инсталирате со избирање помеѓу два режима на инсталација -- лесен и детален. Препорачуваме да користите детални бидејќи ќе можете точно да контролирате кои ставки да ги инсталирате. Media Player Codec Pack се поставува со препорачаните поставки, но можете да го промените неговиот опкружувачки звук, компресија и други поставки за целосно да го прилагодите вашиот медиа плеер. Можете дури и да изберете кои пакети со кодек ги сакате и кои може да заштедат простор ако мислите дека има некои формати што никогаш нема да ги користите. Откако ќе го инсталирате Media Player Codec Pack, Windows Media Player ги репродуцира сите наведени формати без многу проблеми. Дополнително, поддржани се сите резолуции, вклучително и висока дефиниција (HD) и стандардна дефиниција (SD).

Ако сте задоволни со Windows Media Player, но само сакате да репродуцира повеќе типови датотеки, тогаш Media Player Codec Pack е за вас. Тоа ви заштедува од неволја да преземете нов медиа плеер само за да ги репродуцирате датотеките што инаку не би можеле да ги репродуцирате користејќи го стандардниот медиа плеер.

Целосни спецификации
Издавач Media Player Codec Pack
Страница на издавачи http://www.mediaplayercodecpack.com
Датум на издавање 2018-03-19
Датум на додавање 2018-03-19
Категорија Видео софтвер
Под категорија Видео плеери
Верзија 4.4.8
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 13409234

Comments: