TeeChart for .NET

TeeChart for .NET 2018

Windows / Steema Software / 646 / Целосни спецификации
Опис

TeeChart за. NET е моќен софтвер за контрола на графикони што нуди над 60 различни типови графикони, над 50 финансиски и статистички индикатори, типови на серии на мапи и мерачи за вашите апликации на контролната табла. Овој софтвер е дизајниран да обезбеди општа намена и специјализирани апликации за графикони и графикони за сите области, вклучувајќи бизнис, инженерство, финансиски, статистички, научни и медицински.

Со TeeChart за. Преполната функционалност на NET за производство на апликации за финансиски графикони од висока класа, можете беспрекорно да креирате информативни и атрактивни графикони на различни платформи, вклучувајќи Universal Windows Platform (UWP), WPF (Windows Presentation Foundation), Silverlight, Flash, ASP.NET Core MVC ( Model-View-Controller), WinForms (Windows Forms), SQL Reporting Services и Xamarin iOS/Android & Forms платформа. Дополнително во пакетот е вклучена поддршка за креирање Javascript графикони за HTML5 Canvas.

Контролите за дијаграми на TeeChart нудат широк опсег на функции и индикатори како што се сериите отворено-високо-ниско-затворање (OHLC), табели со свеќници со преклопување на јачината на звукот или индикатор MACD; ADX индикатор; Стохастички осцилатор; Болингер бендови; Индикатор на моментум; Индикатор за подвижна просечна конвергенција (MACD) меѓу многу други. Овие карактеристики го олеснуваат создавањето сложени графикони со леснотија.

Една од најзначајните предности на користењето на TeeChart за. NET е неговата способност ефикасно да ракува со податоците. Софтверот може да обработува големи количини на податоци без никакво задоцнување или доцнење во генерирањето графикони. Ова го прави идеален за бизниси на кои им требаат можности за визуелизација на податоци во реално време.

TeeChart, исто така, им обезбедува на програмерите целосен изворен код во C# како опција за купување што им овозможува да го приспособат софтверот според нивните специфични потреби. Оваа функција им олеснува на програмерите кои сакаат поголема контрола врз функционалноста на нивната апликација.

Лиценцата доаѓа со обновлива услуга за претплата за една година која им дава право на клиентите на бесплатни ажурирања и услуга за техничка поддршка од тимот на експерти на компанијата кои се секогаш достапни кога е потребно.

Како заклучок, TeeChart Charting Controls им нуди на програмерите ефикасен начин да креираат висококвалитетни графикони на повеќе платформи, истовремено обезбедувајќи им на корисниците пристап до напредни функции како што се типот на серијата OHLC или индикаторот MACD, меѓу другите, што го прави идеален избор кога ја гледаат категоријата алатки за програмери на нашата веб-страница која нуди широк избор на софтверски опции за угостителство за различни индустрии како бизнис, инженерство, финансиски, статистички, научни и медицински итн.

Целосни спецификации
Издавач Steema Software
Страница на издавачи http://www.steema.com
Датум на издавање 2018-05-14
Датум на додавање 2018-05-14
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 2018
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 646

Comments: