ReportMax

ReportMax 3.7

Windows / DeepThink Tech / 439 / Целосни спецификации
Опис

ReportMax е моќна алатка за известување дизајнирана за програмери кои сакаат да додаваат извештаи на нивните Winforms или ASP.net Webforms. нето апликации. Развиено од CppMax, ReportMax 3.7.0 за. net е лесна, лесна за употреба, но богата и брза алатка за известување која нуди широк опсег на функции.

Со ReportMax, можете да генерирате извештаи за вашите проекти Winforms и Webforms (ASP.net) и со интегрирани и изолирани дизајнери во Visual Studio 2010, 2012, 2013, 2015, 2017 и 2019 година (вклучувајќи го и Visual Studio Express). Ова го олеснува креирањето сопствени извештаи кои ги задоволуваат вашите специфични потреби.

Една од клучните придобивки од користењето на ReportMax е неговиот кориснички интерфејс. Софтверот е дизајниран имајќи ја на ум леснотијата на користење, така што дури и почетниците програмери можат брзо да се запознаат со можностите на софтверот. Дополнително, софтверот е многу приспособлив за да можете да го приспособите за да ги задоволи вашите специфични барања.

ReportMax работи беспрекорно со кој било меѓународен јазик и користејќи кој било извор на податоци. Ова значи дека можете да го користите софтверот без оглед на тоа каде се наоѓате или со кој тип на извор на податоци работите.

Друга одлична карактеристика на ReportMax е неговата архитектура управувана од настани која овозможува флексибилни и приспособливи интерфејси. Ова значи дека можете лесно да го интегрирате софтверот во вашите постоечки апликации без да морате да правите значителни промени во вашата база на кодови.

Некои други значајни карактеристики на ReportMax вклучуваат:

- Поддршка за повеќе видови извештаи вклучувајќи табеларни извештаи, матрични извештаи, графикони/графикони

- Можност за извоз на извештаи во различни формати, вклучувајќи PDF-датотеки

- Поддршка за под-извештаи

- Приспособливи шаблони за извештаи

Генерално, ако барате моќна, но лесна за употреба алатка за известување која беспрекорно се интегрира во вашата постоечка. net апликациите тогаш не гледаат подалеку од ReportMax од Cppmax!

Целосни спецификации
Издавач DeepThink Tech
Страница на издавачи http://www.deepthinktech.com/index
Датум на издавање 2020-08-27
Датум на додавање 2020-08-27
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 3.7
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 439

Comments: