Bytescout Spreadsheet SDK

Bytescout Spreadsheet SDK 3.0.0.1700

Опис

Bytescout Spreadsheet SDK е моќна алатка за развивачи која ви овозможува да читате и пишувате XLS и XLSX датотеки од различни програмски јазици без потреба од инсталација на Excel. Овој софтвер поддржува пресметки на формули, форматирање на текст, редови, колони, управување со листови и многу повеќе! Може да се користи од наследниот Visual Basic 6 и ASP classic, Delphi преку специјална обвивка ActiveX со подобрена поддршка за XLS и XLSX формати и пресметки на формула.

Со над 150 примероци на изворен код подготвени за копирање и залепување, Bytescout Spreadsheet SDK им олеснува на програмерите да ја интегрираат функционалноста на табеларни пресметки во нивните апликации. Софтверот поддржува пишување за XLS, HTML, TXT, CSV, XML формати, како и извоз во PDF без потреба од други библиотеки. Читањето е поддржано за формати CSV, XLS (Office 97-2010), XLSX (Office 2007-2010) и ODS (Open Office Calc).

Пресметките на формули се поддржани и во Bytescout Spreadsheet SDK со стандардни функции, како и дополнителни формули како XIRR. Овој софтвер може да се користи во Visual C#, Visual Basic.NET и ASP.NET околини со поддршка за работни листови, колони, редови.

Поддршката за Unicode е вклучена во овој софтвер заедно со поддржани 12 типови графикони. Форматирањето на ќелиите, како што е порамнувањето на стилот на границите на бојата на фонтот, исто така е поддржано од SDK за табеларни пресметки на Bytescout. Дополнително, овој софтвер е способен да ги менува постоечките документи на Excel со менување податоци или додавање/отстранување редови или колони.

Извезувањето табеларни пресметки во различни формати на датотеки како што е CSV TXT HTML XML PDF е можно со користење на SDK за табеларни пресметки на Bytescout. Читањето датотеки на Excel во формат на податоци е исто така можно со користење на оваа моќна алатка за развивачи.

Конечно конвертирање табеларни пресметки од командната линија или. командните датотеки на лилјак со користење на верзијата на конзолата за SDK табеларни пресметки го олеснуваат автоматизирањето на задачите поврзани со манипулација со табеларни пресметки.

Накратко, ако барате моќна алатка за развивачи што ви овозможува да читате/пишувате/изменувате табели на повеќе програмски јазици, тогаш не гледајте подалеку од SDK за табеларни пресметки на Bytescout!

Целосни спецификации
Издавач ByteScout
Страница на издавачи http://www.bytescout.com/
Датум на издавање 2018-05-21
Датум на додавање 2018-05-21
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Програмски софтвер
Верзија 3.0.0.1700
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 914

Comments: