nVidia Graphics Driver (Windows Vista 32-bit / Windows 7 32-bit / Windows 8 32-bit)

nVidia Graphics Driver (Windows Vista 32-bit / Windows 7 32-bit / Windows 8 32-bit) 397.64

Опис

Ако сте гејмер, знаете дека имајќи го вистинскиот двигател за графика може да се направи сета разлика во вашето искуство со игри. Тука доаѓа двигателот за графика nVidia. Овој моќен двигател е дизајниран специјално за Windows Vista 32-битни, Windows 7 32-битни и Windows 8 32-битни оперативни системи, и тој е преполн со функции што ќе ви помогнат да го извлечете максимумот од вашите игри.

Една од клучните придобивки на nVidia Graphics Driver е неговата поддршка за најновите OpenGL ARB екстензии и OpenGL ES 3.2. Овие технологии се од суштинско значење за модерните игри, бидејќи им овозможуваат на програмерите да создадат попотопливи средини со подобри светлосни ефекти, пореални текстури и помазни анимации.

Но, тоа не е сè што овој возач има да понуди. Исто така, вклучува ажурирани функции и функционалност за комплетот за развој на софтвер GameWorks VR (SDK). Ова значи дека ако имате слушалки за виртуелна реалност како Oculus Rift или HTC Vive, ќе можете да уживате во уште поизвонредни искуства со подобрени перформанси и компатибилност.

Се разбира, една од најголемите продажни точки на nVidia Graphics Driver е неговиот статус Game Ready. Ова значи дека е оптимизиран специјално за одредени игри за да се обезбедат максимални перформанси и стабилност. Во овој случај, таа е оптимизирана за Star Wars: Battlefront Open Beta – па ако планирате да ја играте оваа игра (а да се разбереме – кој не е?), тогаш овој драјвер е апсолутно задолжителен.

Но, дури и ако не планирате наскоро да играте Star Wars: Battlefront Open Beta, сè уште има многу причини зошто вреди да се преземе двигателот за графика nVidia. За почеток, вклучува поддршка за DirectX 12 – што значи подобри перформанси во игрите што ја користат оваа технологија (како Rise of the Tomb Raider или Gears of War Ultimate Edition).

Вклучува и поддршка за технологијата SLI – која им овозможува на повеќе графички картички да работат заедно за да ги подобрат перформансите уште повеќе (под претпоставка дека вашиот компјутер има повеќе компатибилни графички картички). И ако имате монитор G-Sync (кој ја синхронизира стапката на освежување на вашиот монитор со графичкиот процесор), тогаш двигателот за графика nVidia ќе помогне да се обезбеди непречена игра без кинење или пелтечење на екранот.

Генерално, има многу причини зошто nVidia Graphics Driver треба да биде на врвот на листата на секој гејмер кога станува збор за оптимизирање на нивните поставки за компјутер. Без разлика дали сакате да ги подобрите перформансите во одредени игри или само сакате постабилно целокупно искуство во сите наслови – овој двигател нуди на сите фронтови. Па што чекаш? Преземете го денес!

Целосни спецификации
Издавач NVIDIA
Страница на издавачи http://www.nvidia.com/
Датум на издавање 2018-05-22
Датум на додавање 2018-05-22
Категорија Возачи
Под категорија Видео возачи
Верзија 397.64
Барања за ОС Windows, Windows Vista 32-bit, Windows 7 32-bit, Windows 8 32-bit
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1805408

Comments: