Device Protector Enterprise

Device Protector Enterprise 2.5

Windows / Lan-Secure Company / 152 / Целосни спецификации
Опис

Device Protector Enterprise: The Ultimate Loss Prevention of Data Loss Prevention and Endpoint Device Control Security Software

Во денешното дигитално доба, безбедноста на податоците е од најголема важност. Со зголемениот број на сајбер закани и прекршувања на податоци, организациите треба да преземат проактивни мерки за заштита на нивните чувствителни информации од неовластен пристап или кражба. Тука доаѓа Device Protector Enterprise - моќен безбедносен софтвер кој им помага на организациите да ги спроведуваат политиките за заштита на уредите на нивните компјутери.

Device Protector Enterprise е безбедносен софтвер за спречување на загуба на податоци (DLP) и контролен уред со крајна точка, кој обезбедува сеопфатна заштита од истекување на податоци и кражба на информации. Дејствува како сервер за сите заштитени компјутери во организацијата, осигурувајќи дека сите уреди се безбедни и усогласени со политиките на организацијата.

Софтверот може да се распореди преку конзолата за управување со софтвер или кој било систем за распоредување од трета страна со користење на пакетот MSI за распоредување софтвер. Ова им олеснува на ИТ администраторите да го инсталираат и управуваат софтверот на повеќе компјутери во една организација.

Со Device Protector Enterprise, организациите можат да уживаат онлајн и офлајн заштита за нивните уреди. Софтверот нуди различни можности како што се само за читање, читање-пишување, работно време, исклучување на корисници и исклучување на можностите за сериски броеви на медиуми. Овие карактеристики им овозможуваат на организациите да ги приспособат своите политики за заштита на уредите според нивните специфични потреби.

Device Protector Enterprise поддржува оперативни системи Виндоус и може да заштити широк опсег на уреди, вклучувајќи Bluetooth, DVD/CD-ROM, порти за Firewire, флопи дискови, уреди за сликање како камери или скенери Инфрацрвени порти Микрофони модеми Преносни мобилни телефони Порти Печатачи Отстранливи дискови SD-картички Уреди за звучна лента безжични 802.11/Широкопојасен интернет.

Една од клучните придобивки од користењето на Device Protector Enterprise е неговата способност да обезбеди неограничена компјутерска поддршка за една организација. Тоа значи дека без оглед на тоа колку компјутери има една организација; тие можат да го распоредат ова моќно безбедносно решение на сите крајни точки без да се грижат за дополнителни трошоци за лиценцирање.

Друга придобивка од користењето на Device Protector Enterprise е неговиот лесен интерфејс кој им овозможува на ИТ администраторите лесно да ги конфигурираат политиките за заштита на уредите според организациски барања без да бараат големо техничко знаење или обука.

Во прилог на овие придобивки споменати погоре; има уште неколку причини зошто треба да размислите за инвестирање во ова моќно безбедносно решение:

1) Сеопфатна заштита од истекување податоци: со Device Protector Enterprise инсталиран на вашите крајни точки; можете да бидете сигурни знаејќи дека вашите чувствителни информации ќе останат безбедни од неовластен пристап или кражба.

2) Приспособливи политики: Способноста да се приспособат политиките за заштита на уредот според организациските барања обезбедува максимална флексибилност додека одржува високи нивоа на безбедност.

3) Лесно распоредување: Распоредувањето на ова моќно безбедносно решение низ повеќе крајни точки никогаш не било полесно благодарение на неговиот кориснички интерфејс.

4) Ефективно решение: За разлика од другите слични решенија достапни на пазарот; Device Protector Enterprise обезбедува неограничена компјутерска поддршка без дополнителни трошоци што го прави едно од најисплатливите решенија достапни денес.

5) Одлична поддршка на клиентите: Нашиот тим од експерти е секогаш подготвен и подготвен да ви помогне со какви било прашања или грижи што може да ги имате во врска со нашиот производ.

Заклучок:

Во заклучок; ако барате сеопфатно решение за спречување на загуба на податоци и контрола на уредот со крајна точка, тогаш не гледајте подалеку од Device ProtectorEnterprise! Со неговите приспособливи поставки за политика, лесен процес на распоредување, одлична поддршка за корисниците и економичен модел на цени - навистина нема ништо друго таму! Па зошто да чекаме? Инвестирајте во иднината на вашата компанија денес со купување на нашиот производ сега!

Целосни спецификации
Издавач Lan-Secure Company
Страница на издавачи http://www.lan-secure.com
Датум на издавање 2018-05-23
Датум на додавање 2018-05-23
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Корпоративен софтвер за безбедност
Верзија 2.5
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 152

Comments: